De zevende Rotterdam van de Holland America Line heeft nog altijd een Nederlands tintje

Achtergrond
Het nieuwe vlaggenschip van de Holland America Line (HAL), de Rotterdam VII, krijgt volgend voorjaar haar naam van prinses Margriet. In Rotterdam.
Riekelt Pasterkamp
maandag 18 oktober 2021 om 02:01 aangepast 08:06
Het nieuwe vlaggenschip van de Holland America Line, de Rotterdam VII, in de haven van Rotterdam.
Het nieuwe vlaggenschip van de Holland America Line, de Rotterdam VII, in de haven van Rotterdam. beeld Riekelt Pasterkamp

Rotterdam

Met de ‘doop’ door prinses Margriet in mei of juni volgend jaar zet de HAL een traditie voort die een eeuw geleden begon, waarbij diverse leden van het Koninklijk Huis de doop van een schip verzorgden. Zo doopte koningin Máxima in 2016 de Koningsdam en in 2010 de Nieuw Amsterdam. In 2008 nam koningin Beatrix de Eurodam voor haar rekening.

Dat de gloednieuwe Rotterdam afgelopen donderdag afmeerde in hartje Rotterdam stemt Nico Bleichrodt, vicepresident internationale verkoop van de HAL, tevreden. ‘Het levert gewoon veel meer aandacht op dan dat zoiets in Amsterdam gebeurt. De Rotterdam hoort in Rotterdam.’ Bleichrodt ziet de cruisemarkt weer opengaan. ‘Na anderhalf jaar coronacrisis is er weer perspectief. We varen weer.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Selfie-spots moeten van 'instagrammable' Keukenhof een ervaring à la Disneyworld maken

Op de foto al schommelend tussen de tulpen, lelies en palmbladen: dit jaar heeft de Keukenhof vol ingezet op selfie-spots om het oubollige imago voorgoed van zich af te schudden.

Afbeelding

Huisarts Güven Yildiz: 'De patiënt heeft iets van me afgepakt, opeens lag ik op de grond, heel kwetsbaar'

Eind februari werd huisarts Güven Yildiz aangevlogen door een patiënt. Haar geval staat niet op zichzelf: zorgverleners kampen al veel langer met toenemende agressie. ‘Het heeft me gekrenkt. Wie beschermt de hulpverlener?’

Afbeelding

Huub Stapel

Afbeelding

Recordbesparing op gasverbruik in afgelopen winter, ondanks het prijsplafond

Nederlanders hebben in de afgelopen winter een record-besparing op hun energieverbruik gevestigd. Ondanks het prijsplafond dat vanaf begin dit jaar geldt, is de daling van het aardgasverbruik na 1 januari doorgezet.

Afbeelding

Naar een tv kijken is gezonder dan een schermpje op schoot. 'Kinderen bewegen dan net iets meer'

Je kind achter een schermpje zetten is niet per definitie schadelijk, zolang je het kunt inkaderen, zeggen experts. Maar hoe zorg je als ouder voor een gezonde balans?

Afbeelding

De elektrische Kever is in aantocht: een wagen zonder uitlaat wordt bereikbaar voor het volk

De eerste tien jaar elektrisch rijden waren prestigieus, protserig en vet gesubsidieerd. Maar binnenkort komt VW met een echte volkswagen zonder brandstoftank en uitlaat. De e-auto wordt langzaamaan duurzaam.