Populariteit van campers blijft stijgen, merken verkopers en klanten op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht

Achtergrond
Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht is bijna geen camper meer te koop. Niet alleen ouderen dromen van een huis op wielen. Ook bij jongeren is een campervakantie ideaal.
Ashwant Nandram / vk
vrijdag 8 oktober 2021 om 17:06
Een verkoper in gesprek met belangstellenden op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht.
Een verkoper in gesprek met belangstellenden op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. beeld Marcel van den Bergh

Utrecht

Dat ze ooit een camper zouden aanschaffen, dat hadden Gee-Kin (45) en Yanmie Lam (46) een paar jaar geleden niet voor mogelijk gehouden. Maar het echtpaar staat toch echt op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht een Malibu T430 te inspecteren. Te koop voor een slordige 88.000 euro. 

Gee-Kin en Yanmie Lam zijn niet de enigen die hun oog lieten vallen op een kampeerauto. Woensdag meldde auto-organisatie Bovag dat dit jaar meer campers zijn verkocht dan ooit. In de eerste drie kwartalen van 2021 zijn er 2785 nieuwe wagens verkocht, een stijging van bijna 27 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook tweedehands exemplaren zijn in trek: 13.462 campers wisselden van eigenaar, een stijging van 20 procent. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zware gevechten en gevoelig gezichtsverlies voor Russische elite-eenheden rondom Cherson

De opmars is de grootste Oekraïense doorbraak in het zuiden sinds de Russische invasie. Opvallend is dat Rusland openlijk toegeeft dat het Oekraïense tegenoffensief voorspoedig verloopt.

Afbeelding

‘Bijlmervliegramp gaf ook zelfbewustzijn’

Het is terecht dat er nog steeds veel aandacht is voor de Bijlmervliegramp, vindt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema.

Afbeelding

Najaarsgolf corona ‘is in lijn der verwachting’, Kuipers (nog) niet bezorgd

Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers is vooralsnog niet bezorgd over de oplopende coronacijfers. ‘Dit is in de lijn van de verwachting. We hebben steeds gezegd: hou er rekening mee dat het in het najaar weer omhooggaat’, aldus de minister.

Afbeelding

Aanvoer bij voedselbank blijft zorgpunt terwijl aantal klanten blijft groeien

De bevoorrading van voedselbanken op korte en lange termijn blijft zorgelijk. Een plan om in de komende jaren een nieuwe stroom voedingsmiddelen aan te boren blijkt niet haalbaar.

Afbeelding

D66: minister Adema moet steun manifest tegen transwet intrekken

D66-Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken vindt dat de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn steun voor een manifest tegen de nieuwe transgenderwet die het kabinet heeft ingediend, moet intrekken.

Afbeelding

Noodopvang asielzoekers op terrein van Walibi

In Dronten worden de komende maanden duizend tot 1500 vluchtelingen opgevangen. Walibi Holland stelt het evenemententerrein aan de Spijkweg daarvoor beschikbaar, laat de gemeente weten.