Opstellen gedragscode tegen ‘homogenezing’ mislukt, minister praat met kerkenkoepel

Nieuws
Het is het Humanistisch Verbond niet gelukt met andere levensbeschouwelijke koepels een gedragscode op te stellen die ‘homogenezingstherapie’ moet uitbannen. Minister Grapperhaus (Justitie) is in gesprek met onder andere kerkenkoepel CIO hoe het nu verder moet.
Daniël Gillissen
maandag 4 oktober 2021 om 22:03 aangepast 14:00
Protest in juni tegen homogenezingstherapie op het Plein bij het Binnenhof. De actievoerders, leden van de D66-jeugdtak Jonge Democraten en belangenorganisatie COC Haaglanden, waren teleurgesteld dat het kabinet een verbod hierop uitstelt.
Protest in juni tegen homogenezingstherapie op het Plein bij het Binnenhof. De actievoerders, leden van de D66-jeugdtak Jonge Democraten en belangenorganisatie COC Haaglanden, waren teleurgesteld dat het kabinet een verbod hierop uitstelt. beeld anp / Bart Maat

Amsterdam - Den Haag

Al een aantal jaren staat ‘homogenezing’ hoog op de politieke agenda. Behalve ChristenUnie en SGP is de hele Tweede Kamer voor een verbod, maar het demissionaire kabinet wil daar nog niet aan. De hoop was gevestigd op een gedragscode, maar het Humanistisch Verbond krijgt daarvoor niet de handen op elkaar en heeft de opdracht teruggeven aan de minister. Kerkenkoepel CIO en CMO, het contactorgaan van moslims en de overheid, willen niet meewerken. Het Humanistisch Verbond roept de minister op alle religieuze gemeenschappen aan te sporen zich tegen de zogeheten conversietherapie uit te spreken en zelf een gedragscode op te stellen. Na eerdere twijfel denkt de organisatie ook dat een wettelijk verbod nodig is.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kabinet trekt hulp aan probleemgezinnen strak: één gezin, één hulpplan, één regisseur

Gezinnen die kampen met een reeks problemen moeten door hun gemeenten worden geholpen met één alomvattend hulpplan, gecoördineerd door één regisseur.

Afbeelding

'Fakkeldrager' op lijst van Jezus Leeft! 'We zoeken mensen die geen water bij de wijn doen'

Op de kandidatenlijst van de partij Jezus Leeft! in Noord-Holland staat maar één persoon: Max van den Berg (30). De Amsterdammer stond vorig jaar met een brandende fakkel voor het huis van minister Sigrid Kaag.

Afbeelding

Die 17,5 miljard 'fossiele subsidie' gaat ook naar de kerk, de dieselrijder en paprika-gebruiker

Klimaatactivisten protesteren tegen de Nederlandse subsidie van 17,5 miljard voor de ‘fossiele industrie’. Die miljarden bestaan vooral uit belastingvoordeel: voor grote bedrijven, maar ook kleinere gebruikers.

Afbeelding

Voor asielzoekers is een asielcrisis minstens zo ontwrichtend, maar dat lijkt van ondergeschikt belang

Dat het de komende maanden weer misgaat in de asielopvang, lijkt vrijwel onvermijdelijk. Maar wie daar last van gaat hebben, daarover verschillen de meningen.

Afbeelding

Het dorpje Capelle was een hechte gemeenschap, tot het verdween tijdens de Februariramp

Hoe het dorpje Capelle op 1 februari 1953 werd verzwolgen door het water, enkele uren nadat het jongste watersnoodslachtoffer er ter wereld gekomen was.

Afbeelding

Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale tijd aan op Aruba. De planning van het begin van de dag staat vol officiële ontmoetingen.