Partnergeweld draait om controle: ‘Als ik haar niet kan hebben, dan mag niemand dat’

Achtergrond
De meeste vrouwen die vermoord worden, zijn slachtoffer van hun eigen (ex-)partner. Vrouwen die een relatie verbreken of hun grenzen aangeven, lopen het meeste gevaar op geweld.
Rimme Mastebroek
vrijdag 1 oktober 2021 om 17:53
Een vrouw in Den Bosch legt bloemen op de plek waar een 34-jarige vrouw om het leven is gekomen door een steekpartij.
Een vrouw in Den Bosch legt bloemen op de plek waar een 34-jarige vrouw om het leven is gekomen door een steekpartij. beeld anp / Bart Meesters

Nijmegen

Den Bosch, drie weken geleden. Een 34-jarige vrouw wordt, op straat en voor de ogen van hun kindje, door haar partner om het leven gebracht, volgens ooggetuigen met 25 messteken. Medio september wordt op een parkeerterrein van een ziekenhuis in Almelo het lichaam van een vrouw gevonden in een kofferbak, met geweld omgebracht door haar man. Woensdag eiste het Openbaar Ministerie levenslang tegen een man uit Etten-Leur die verdacht wordt van de viervoudige moord op zijn vrouw, moeder en twee kinderen.

Deze verhalen staan niet op zichzelf: zes op de tien vermoorde vrouwen worden omgebracht door de eigen partner; meestal thuis, met een steekwapen of door verwurging, blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.