Gedwongen wonen in een vervallen vakantiehuisje even buiten Rotterdam: ‘Het is toch idioot dat er voor mij geen plek is in de stad’

Achtergrond
Goed, er zitten gaten in de muur, de fundering begint te rotten, de voorpui staat scheef en de bruine verf aan de buitenkant bladdert af waar je bijstaat, toch wil Yvonne van Vugt niet klagen over haar houten huisje op een vakantiepark in Oostvoorne. Ook over de krappe afmetingen van het chalet, dat net genoeg ruimte biedt aan haarzelf, haar plantenverzameling en haar terrarium met gifkikkers en langstaarthagedissen, zul je van haar geen kwaad woord horen.
Robert van de Griend / vk
dinsdag 14 september 2021 om 02:00 aangepast 09:26
Yvonne van Vugt woont in een huisje op een vakantiepark in Oostvoorne. In Rotterdam kon zij geen woning vinden.
Yvonne van Vugt woont in een huisje op een vakantiepark in Oostvoorne. In Rotterdam kon zij geen woning vinden. beeld Arie Kievit

Oostvoorne

De 23-jarige docent natuur- en scheikunde is al lang blij dat ze een dak boven haar hoofd heeft, sinds het begin deze zomer uit ging met haar vriend, ze hun gezamenlijke huurwoning in Rotterdam moest verlaten en ze nergens in de stad iets betaalbaars kon vinden. Op warme dagen zoals die van vorige week is het hier op het vakantiepark zelfs aangenaam wonen, zegt Van Vugt. Hangmatje in de tuin, zwemwater op loopafstand: ‘Net vakantie.’

Dat straks de winter voor de deur staat en dat het maar de vraag is of haar kansen op de Rotterdamse woningmarkt ooit zullen verbeteren, daar denkt ze liever niet over na. Doet ze dat wel, dan vindt ze het lastig haar opti..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vrije Universiteit vervangt votum door ‘inclusieve’ formulering na kritiek

‘Onze hulp is in de naam van de Heer, de Maker van hemel en aarde.’ Die belijdenis klonk altijd voorafgaand aan promoties en oraties aan de van oorsprong christelijke universiteit. Vanaf 1 januari verandert dat.

Afbeelding

Prijs van duurzame woningen schiet omhoog, blijkt uit cijfers van het Kadaster

De verkoop van minder energiezuinige huizen blijft juist achter. Dat blijkt uit onderzoek van het Kadaster, het instituut dat de eigendom van woningen vastlegt.

Afbeelding

‘Met noodpakket moet je je 48 uur kunnen redden’

Een waarschuwingsfluitje, lucifers in waterdichte verpakking, een EHBO-pakket en een radio op batterijen, afgestemd op de rampenzender; volgens de nationaal coördinator terrorismebestrijding en veiligheid (NCTV) moet ieder huishouden het inslaan.

Afbeelding

Het aantal mensen met schurft neemt hard toe. ‘Ik wilde mijn vel er wel af scheuren’

Het aantal (jonge) patiënten met schurft steeg in de afgelopen maand tot recordhoogte. De huidziekte vormt een hardnekkig probleem, maar niet alle artsen zijn er bekend mee. Dat maakt opsporing in een vroeg stadium lastig.

Afbeelding

Zwembaden zijn gered met noodfonds: ‘Kaartje kost eigenlijk 20 tot 25 euro’

Niets wijst erop dat er zwembaden zijn die binnenkort de deuren moeten sluiten vanwege de hoge energieprijzen. Ze staan nog wel voor de uitdaging om te verduurzamen om ook op lange termijn open te kunnen blijven.

Afbeelding

Unicef waarschuwt: Vluchtelingenkinderen krijgen geen onderwijs, terwijl ze er wel recht op hebben

Mogelijk honderden vluchtelingenkinderen in de crisisopvang in Nederland volgen geen onderwijs, waarschuwt Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. ‘Dit is schadelijk voor kinderen.’