Nederlandse prolifeorganisaties: ‘Wet Texas zet stop op doorgebroken dam’

Achtergrond
De strenge abortuswet in de Amerikaanse staat Texas roept hevige reacties op. Prolifeorganisaties in Nederland zien de wet als steun in de rug. ‘Maar er is meer nodig.’
Aaldert van Soest
zaterdag 11 september 2021 om 02:01 aangepast 08:24
Een mars van stichting Schreeuw om Leven in 2019.
Een mars van stichting Schreeuw om Leven in 2019. beeld epa / Jaco Klamer

Hilversum

Als ‘prolifer’ heeft Chris Develing, woordvoerder van stichting Schreeuw om Leven, eigenlijk moeite met een abortusgrens op het moment dat er een hartslag is. ‘Wij vinden het leven vanaf de conceptie beschermwaardig.’ Toch vindt hij de nieuwe wet in Texas, die abortus vanaf zes weken onmogelijk maakt, een grote stap voorwaarts. ‘Je kunt het natuurlijk hebben over de ingewikkelde gevallen, maar de meeste abortussen vinden plaats op grond van sociaal-economische redenen. Deze wet zet een stop op een doorgebroken dam.’

Schreeuw om Leven is een van de organisatoren van de jaarlijkse Week van het Leven, samen met onder meer NPV Zorg, de SGP en de ChristenUnie. Hoewel Amerika ver weg is, kan wetgeving in Texas hier invloed hebben, denk..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Extra geld voor rekenen en lezen 'lost niet alles op'

De onderwijssector is blij dat onderwijsminister Dennis Wiersma geld uittrekt voor het verbeteren van de basisvaardigheden van leerlingen, zoals lezen, schrijven en rekenen. Maar daarmee zijn de problemen nog niet opgelost, benadrukt de branche.

Afbeelding

Lijn na lijn knabbelt Arriva aan de macht van de NS. Nu gaat het voor de hoofdprijs

Met een rechtszaak doet spoorvervoerder Arriva zijn kansrijkste poging om toegang te krijgen tot het hoofdrailnet, waar de NS alleenheerser is. Wie is deze uitdager, die buiten de Randstad al een sterke positie heeft?

Afbeelding

Inspectie wil beroepsverbod voor christelijke psycholoog Kees Roest: 'Er is ernstige schade toegebracht'

Patiënten knuffelen, op schoot laten zitten en bovenop ze liggen: volgens psycholoog Kees Roest hoort het bij zijn therapie. De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is er klaar mee en eist een beroepsverbod.

Afbeelding

Je kind tracken, waarom zou je dat doen? 'De tracker is een verlengstuk van papa of mama'

Het lijkt de ideale manier om je basisschoolkind de ruimte te geven om op pad te gaan: je geeft hem een gps-tracker, waarmee je hem als ouder in de gaten kunt houden. Maar is dat wel zo'n goed idee?

Afbeelding

Utrechtse speeltuinstrijd krijgt polderoplossing: het aantal toestellen wordt gehalveerd

In de Utrechtse binnenstad zorgt een piepkleine speeltuin al jaren voor gedoe tussen buren. ‘Ouders zitten luidkeels te bellen.’ De oplossing van de gemeente: halvering van het aantal speeltoestellen.

Afbeelding

Baas Gerrit Huijskens betaalde zijn arbeiders heel weinig, en dat kwam hem heel duur te staan

De aanleg van het Noordhollands Kanaal bij Akersloot ging precies twee eeuwen geleden gepaard met een orgie van geweld. Tieleman van den Dungen deinsde nergens voor terug.