Gomarus in Gorinchem betwist onderzoeksrapport: ‘Homo’s zijn hier veilig’

Nieuws
De Gomarus scholengemeenschap in Gorinchem bestrijdt dat de veiligheid van homoseksuele leerlingen onvoldoende is geborgd. Via een kort geding probeerde de reformatorische school woensdag wijzigingen in een kritisch rapport van de onderwijsinspectie af te dwingen.
Anne Vader / rd
donderdag 26 augustus 2021 om 02:01 aangepast 11:02
De Gomarus scholengemeenschap in Gorinchem spant een kort geding aan.
De Gomarus scholengemeenschap in Gorinchem spant een kort geding aan. beeld gomarus

Gorinchem

Het overgrote deel van de leerlingen voelt zich veilig op de school in Gorinchem, stellen de inspecteurs in hun onderzoeksrapport. Maar niet allemaal. En daarmee voldoet het bestuur niet aan de wettelijke zorgplicht. Het rapport komt pas openbaar als de rechter groen licht geeft, maar in de rechtszaal en de dagvaarding passeerden de omstreden passages alvast de revue. 

De inspectie kwam poolshoogte nemen op de Gomarus na een artikel in NRC, afgelopen maart. Daarin deden homoseksuele oud-leerlingen een boekje open over hun middelbareschooltijd. Zo werden drie meisjes in oktober 2016 gedwongen om tegenover hun ouders uit de kast te komen, een voor hen traumatische ervaring.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Ambachtelijk werk heeft een imagoprobleem dat de overheid en de media te weinig aanpakken’

Vrouwen met een technisch, ambachtelijk beroep kom je minder vaak tegen dan mannen. Dat is jammer, vindt fotograaf Otto Kalkhoven (57). Hij zocht deze vrouwen op en legde ze vast in hun werkplaats.

Afbeelding

Verpleegkundigen die ín het verpleeghuis wonen: ‘Bij woonstichtingen kom ik nergens voor in aanmerking’

Aan betaalbare woningen en verplegingspersoneel is een tekort. Ouderenzorgorganisatie Warande wil in Zeist die problemen oplossen met een goedkope kamer voor verpleegkundigen, in het verpleeghuis.

Afbeelding

De SGP heeft schijt aan de schepping, zegt Johan Vollenbroek. ‘Blind voor de natuur’

Milieuactivist Johan Vollenbroek heeft haast, want hij heeft een missie: de wereld leefbaar achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen. ‘Het gaat mij om het herstel van de natuur en een gezond leefklimaat.’

Afbeelding

door het plezier van onze kinderen tijdens een fotoshoot. Foto: Erica van Leeuwen

Afbeelding

CHE en Driestar gaan samen met middelbare scholen docenten opleiden

In 2030 moet iedereen die docent wil worden het vak voor een groot deel op die school zelf leren. Twee christelijke hogescholen gaan daarom nu al met tien scholen samenwerken bij het opleiden van docenten.

Afbeelding

‘Het is niet normaal dat je als vrouwelijke journalist wordt bedreigd’

Acht op de tien vrouwelijke journalisten hebben wel eens te maken gehad met bedreiging, agressie of intimidatie. ‘Dit mogen we nooit als normaal gaan zien.’