Gomarus in Gorinchem betwist onderzoeksrapport: ‘Homo’s zijn hier veilig’

Nieuws
De Gomarus scholengemeenschap in Gorinchem bestrijdt dat de veiligheid van homoseksuele leerlingen onvoldoende is geborgd. Via een kort geding probeerde de reformatorische school woensdag wijzigingen in een kritisch rapport van de onderwijsinspectie af te dwingen.
Anne Vader / rd
donderdag 26 augustus 2021 om 02:01 aangepast 11:02
De Gomarus scholengemeenschap in Gorinchem spant een kort geding aan.
De Gomarus scholengemeenschap in Gorinchem spant een kort geding aan. beeld gomarus

Gorinchem

Het overgrote deel van de leerlingen voelt zich veilig op de school in Gorinchem, stellen de inspecteurs in hun onderzoeksrapport. Maar niet allemaal. En daarmee voldoet het bestuur niet aan de wettelijke zorgplicht. Het rapport komt pas openbaar als de rechter groen licht geeft, maar in de rechtszaal en de dagvaarding passeerden de omstreden passages alvast de revue. 

De inspectie kwam poolshoogte nemen op de Gomarus na een artikel in NRC, afgelopen maart. Daarin deden homoseksuele oud-leerlingen een boekje open over hun middelbareschooltijd. Zo werden drie meisjes in oktober 2016 gedwongen om tegenover hun ouders uit de kast te komen, een voor hen traumatische ervaring.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Aangifte moslimorganisaties tegen Wiersma om schenden grondwet

Honderden moskeeën en islamitische organisaties uit het hele land hebben aangifte gedaan tegen minister Dennis Wiersma (Onderwijs). Wiersma word beschuldigd bewust gehandeld te hebben in strijd met de grondwet.

Afbeelding

Rechter slaat pijler onder asieldeal weg. ‘Van begin af aan was duidelijk dat dit niet mocht’

De rechter steekt een stokje voor een belangrijk element uit de omstreden asieldeal. Het vertragen van de gezinshereniging blijkt in strijd met de wet. ‘Honderden gezinsleden zijn inmiddels al gedupeerd.’

Afbeelding

‘Ook mensen met een beperking moeten hun rechten kunnen afdwingen’

Twee miljoen Nederlanders hebben een lichamelijke of verstandelijke beperking. Volgens het ‘VN-verdrag handicap’ moeten zij volledig toegang hebben tot rechtsbescherming. Maar vaak is dat niet zo. Wat moet er anders?

Afbeelding

Isala: geen belangenverstrengeling bij huur gebouwen

Het Zwolse ziekenhuis Isala meldt dat er geen sprake was van belangenverstrengeling bij de huur van een aantal gebouwen die deels in handen waren van cardiologen die daar werken.

Afbeelding

Frans ziekenhuis schrapt ingrepen na cyberaanval

Een ziekenhuisgroep in Versailles, in de buurt van Parijs, heeft operaties moeten afblazen en patiënten overgeplaatst nadat het afgelopen weekend werd getroffen door een cyberaanval, meldt het Franse ministerie van Volksgezondheid.

Afbeelding

Het WK wordt in Nederland slecht bekeken. Hoe komt dat?

Miljoenen mensen kijken naar de wedstrijden van het Nederlands elftal. Dat lijkt veel, maar het is aanzienlijk minder dan bij voorgaande WK’s en EK’s. ‘En dat terwijl iedereen met deze kou voor de buis zit.’