Etappe 19 - De zoete smaak van Friesland in Lemmer en Sloten

Reportage
Journalisten van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de negentiende etappe fietst Annemarie Eversdijk.
Annemarie Eversdijk
vrijdag 6 augustus 2021 om 02:01
Sloten is prachtig.
Sloten is prachtig. beeld nd

Eindeloos polderlandschap, weidse velden en in de verte tientallen windmolens. Geen mens te bekennen, alleen ontelbaar veel naaktslakken op het fietspad. Zo begint mijn fietstocht door de Noordoostpolder. Na een paar blikken op de kaart van Nederland heb ik besloten richting het noorden te gaan, in de hoop Friesland te bereiken.

In Ens stap ik op de fiets en na een uur bereik ik Bant, een klein dorp boven Emmeloord. Er is niet veel te beleven, maar wie in Bant komt, kan niet om de Bantsiliek heen. Deze voormalig rooms-katholieke kerk werd in 1955 gebouwd en ligt midden in het polderlandschap. De kerk is nu eigendom van de plaatselijke PKN; de voormalige Mariakapel is een stilteruimte die op doordeweekse dagen toegankelijk is voor bezoeker..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Etappe 20 - Stap uit je bubbel en ervaar de schoonheid van het verschil

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 20e en laatste etappe fietst Annegina Randewijk.

Afbeelding

Etappe 19 - Investeren in grond voor biodiversiteit

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 19e etappe fietst Sjirk Kuijper.

Afbeelding

Etappe 18 - Hoe erg is het afvalprobleem op het strand van Scheveningen?

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 18e etappe fietst Alexander Dommerholt.

Afbeelding

Etappe 17 - Maanden in de Turkse gevangenis, maar nu is hij vrachtwagenchauffeur

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 17e etappe fietst Remco van Mulligen met zijn zoon Daan.

Afbeelding

Etappe 16 - De vraag tussen Breda en Gorinchem: wat zien we graag verdwijnen?

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 16e etappe fietst Margot Berends.

Afbeelding

Etappe 15 - Laura wil consumenten in aanraking brengen met het boerenleven

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 15e etappe fietst Jort van Slooten.