Pubers zijn bezorgd over het klimaat: ‘Ik ben bang voor mijn toekomst’

Nieuws
Steeds meer jongeren maken zich zorgen over de toekomst van de aarde. Yvonne van Sark (52) interviewde vijfentwintig van hen en ontdekte dat juist deze groep het proces naar een duurzame toekomst kan versnellen. ‘Jonge mensen zijn vrij om rebels te zijn en inspireren hun ouders om milieubewust te leven.’
Aliene Boele
maandag 26 juli 2021 om 18:44
Straten in het centrum van Valkenburg onder water.
Straten in het centrum van Valkenburg onder water. beeld anp / Sem van der Wal

Amsterdam

Het is een bekend beeld: tieners die een feestje vieren wanneer hun ouders een nachtje weg zijn. Ze ruimen de boel niet op, dat mogen hun ouders doen bij thuiskomst. Als het gaat over klimaatverandering en tieners is het precies andersom, legt jongerenexpert Van Sark uit. Volwassenen hebben jarenlang het thema duurzaamheid voor zich uitgeschoven. Jongeren zitten straks met de problemen. Van Sark besprak met pubers hoe het is om groot te worden met het besef dat de aarde zo snel opwarmt dat grote delen van de planeet onleefbaar worden en dat vele wilde dieren zullen uitsterven. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.