Etappe 8 - Vakantie vieren langs het water tussen Maassluis en Alphen aan de Rijn

Reportage
Journalisten van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de achtste etappe fietst Aliene Boele.
Aliene Boele
woensdag 21 juli 2021 om 21:28
Henk Zuiderwijk (81): ‘Nederland is een vreselijk mooi land en Leiden is het allermooist.’
Henk Zuiderwijk (81): ‘Nederland is een vreselijk mooi land en Leiden is het allermooist.’ beeld nd

Vanaf station Rotterdam Alexandrium rijdt een overvolle metro naar Hoek van Holland. Moeders met boodschappentassen eisen hun stoel op naast in elkaar gedoken pubers. Wie na veertig minuten uitstapt, staat in het rustige Maassluis: smalle straatjes, een drukke haven en een vreemde dijk in het centrum. Die dijk blijkt voor mensen een inspiratiebron te zijn. Het crematorium heet De Dijk en de basisschool De Dijck . 

Op Instagram heb ik gezegd dat ik richting het noorden wil. Beschermd door een dikke laag zonnebrand volg ik de kanalen Noordvliet en Gaag. Het is rustig langs de groene dijk die fietsers in Schipluiden brengt, een dorp met een verrassend groot voormalig gemeentehuis en historische huizen aan het water.

kattenleedVanaf den Hoorn, ee..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Etappe 20 - Stap uit je bubbel en ervaar de schoonheid van het verschil

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 20e en laatste etappe fietst Annegina Randewijk.

Afbeelding

Etappe 19 - Investeren in grond voor biodiversiteit

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 19e etappe fietst Sjirk Kuijper.

Afbeelding

Etappe 18 - Hoe erg is het afvalprobleem op het strand van Scheveningen?

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 18e etappe fietst Alexander Dommerholt.

Afbeelding

Etappe 17 - Maanden in de Turkse gevangenis, maar nu is hij vrachtwagenchauffeur

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 17e etappe fietst Remco van Mulligen met zijn zoon Daan.

Afbeelding

Etappe 16 - De vraag tussen Breda en Gorinchem: wat zien we graag verdwijnen?

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 16e etappe fietst Margot Berends.

Afbeelding

Etappe 15 - Laura wil consumenten in aanraking brengen met het boerenleven

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 15e etappe fietst Jort van Slooten.