KNMI geeft code rood vanwege zware regenval in Zuid-Limburg, Defensie ingezet om te helpen

Nieuws
Vanwege de zware en aanhoudende regenval in Zuid-Limburg geeft het KNMI code rood af. Defensie heeft 68 militairen naar Zuid-Limburg gestuurd om te helpen bij de wateroverlast in Zuid-Limburg. De Veiligheidsregio verwacht hoog water en overstromingen van meerdere rivieren.
Pepijn de Lange en Arnout le Clercq / vk
woensdag 14 juli 2021 om 21:26
Bewoners van Heerlen bekijken de schade als gevolg van de hevige neerslag bij de monumentale hoeve De Oliemolen.
Bewoners van Heerlen bekijken de schade als gevolg van de hevige neerslag bij de monumentale hoeve De Oliemolen. beeld anp / Marcel van Hoorn

Hoensbroek

Demissionair premier Rutte zei woensdag ‘alles te doen wat nodig is’ tegen de wateroverlast. Om burgers te bereiken heeft de Veiligheidsregio Zuid-Limburg de regionale omroep L1 ingesteld als calamiteitenzender. De veiligheidsregio vreest dat de rivieren de Gulp en de Geul zullen overstromen, wat grote gevolgen kan hebben voor de inwoners van de gemeenten Meerssen, Vaals, Valkenburg aan de Geul en Gulpen-Wittem. Enkele tientallen gasten van een camping in Wijlre werden geëvacueerd, meldt L1.

Ook bij de Maas wordt hoog water verwacht, met name in de nacht van donderdag op vrijdag. De laatste prognoses wijzen op een piekafvoer van meer dan 2500 kuub, uitzonderlijk in juli. Uit voorzorg is woensdagmiddag camping de Hatenboer in Roe..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Staatssecretaris Van der Burg in beroep in zaak asielopvang

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter over de leefomstandigheden in de asielopvang, De rechtbank oordeelde donderdag dat de overheid niet voldoet.

Afbeelding

‘Kapitalisme als basis voor de samenleving overboord gooien is een illusie’

De kloof tussen rijk en arm groeit. Toch is directeur Michael Jongeneel van de Nederlandse Ontwikkelingsbank FMO hoopvol. ‘Ik geloof in een menswaardig bestaan voor iedereen op deze aarde. Maar er moet nog veel gebeuren.’

Afbeelding

Minder reizigers, meer gedrang: ‘In al mijn jaren in de trein heb ik het nog nooit zo erg meegemaakt’

Vertragingen, uitval, overvolle treinen en dure kaartjes die niet in prijs omlaag, maar juist omhoog gaan: de Nederlandse Spoorwegen oogsten forse kritiek. Bij het eigen personeel en bij de reizigers.

Afbeelding

Gedeputeerde Peter Drenth (CDA): ‘Ik ben geen marionet, die alles wat vanuit het ministerie komt één op één overneemt’

Sommigen boeren moeten verplaatsen of zich laten uitkopen, zodat er perspectief blijft voor de agrarische sector, zegt Peter Drenth. ‘Maar er zijn genoeg mensen die zich willen laten uitkopen, dwang is niet nodig.’

Afbeelding

Hulp voor mensen met een doodswens moet beter, vindt minister Kuipers. In Vlaanderen weten ze hoe het zou kunnen.

Mensen die psychisch lijden en een aanhoudende doodswens hebben, moeten eerder en betere hulp krijgen, vindt zorgminister Ernst Kuipers. Er komt daarom een onderzoek en een landelijk expertisenetwerk.

Afbeelding

Schrijnende misbruikverhalen uit pleegzorg in De Glind. Wat voor dorp is het eigenlijk?

Tientallen pleegkinderen in De Glind zijn aan het einde van de vorige eeuw mishandeld of misbruikt, blijkt uit onderzoek door Omroep Gelderland. De Glind kreeg daarmee opeens landelijke bekendheid, maar wat is het eigenlijk voor dorp?