‘Klimaatwakers’ delen hun hartenkreten met politici. ‘Het is vijf over twaalf’

Achtergrond
Zolang de kabinetsformatie duurt, houden ‘klimaatwakers’ de wacht bij het Catshuis om aandacht te vragen voor het klimaatbeleid. Dinsdag overhandigen de wakers een manifest aan politici in Den Haag.
Aliene Boele
maandag 5 juli 2021 om 20:28
Iedereen die bij het Catshuis heeft gewaakt, laat een vlaggetje achter met een boodschap aan de politiek.
Iedereen die bij het Catshuis heeft gewaakt, laat een vlaggetje achter met een boodschap aan de politiek. beeld Savannah van den Roovaart

Den Haag

Sinds 19 april staan er van 08.00 tot 20.00 uur twee mensen bij de ambtswoning van de minister-president om aandacht te vragen voor klimaatbeleid. ‘s Nachts gaat de wake online door. Verschillende jongerenafdelingen van politieke partijen, milieu- en hulporganisaties steunen het  initiatief ‘De Klimaatwakers’. Vanmiddag wordt er niet bij het Catshuis, maar op het Plein voor de Tweede Kamer gewaakt. Lisette Poldner (69) is een van de wakers. ‘Het is geen vijf voor twaalf, het is vijf over twaalf.’

Wat gaat er dinsdagmiddag gebeuren?

‘Vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen nemen het manifest van de Klimaatwakers in ontvangst op het Plein in Den Haag. In dat manifest staat dat Nederland klimaatneutraal moet worden en ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kabinet neemt plan van toeslagenouders en prinses Laurentien voor snellere schadevergoeding over

Gedupeerden van de toeslagenaffaire kunnen binnenkort aanspraak maken op een nieuwe vorm van schadeafhandeling. Er komt een regeling met vaste normbedragen per type schade.

Afbeelding

SOS Kinderdorpen biedt financiële compensatie aan slachtoffers van seksueel misbruik in Suriname

SOS Kinderdorpen biedt financiële compensatie en psychische hulp voor seksueel en fysiek misbruik van kinderen die in de periode van 1972 tot 2006 in Suriname onder de hoede waren van de internationale hulporganisatie.

Afbeelding

Op toernooi zagen ze de klap die het einde zou betekenen van een jongen die gewoon zin had om te voetballen

Op een toernooi in Frankfurt was een jeugdteam van DRC uit Durgerdam getuige van geweld op het voetbalveld. 'Dan is het binnen een minuut klaar met het leven van een leeftijdsgenoot.’

Afbeelding

Help, mijn kind heeft overgewicht. Vijf tips van een kinderdiëtist. 'Een afslankdieet helpt niet'

Wat doe je als een kind om de haverklap om snoep vraagt of de hele dag binnen achter een schermpje zit? Vijf tips van een kinderdiëtist om overgewicht bij kinderen tegen te gaan.

Afbeelding

Wat als je ongeneeslijk ziek bent en het einde nadert? 'Ik merk dat sommige huisartsen euthanasie-moe zijn'

Wat is goede zorg voor een ongeneeslijk zieke? Hoe is het voor huisartsen om euthanasie uit te voeren? Zorg-ethicus Stef Groenewoud denkt erover na. 'Absurd dat we zo weinig registreren hoe het levenseinde verloopt.'

Afbeelding

Vrouwen en mannen worden ongelijk behandeld. Maar niet alle Nederlanders zien dit als probleem

Negen van de tien Nederlanders zien dat mannen en vrouwen ongelijk worden behandeld, maar slechts één derde van hen ziet die scheefgroei als serieus probleem.