‘Klimaatwakers’ delen hun hartenkreten met politici. ‘Het is vijf over twaalf’

Achtergrond
Zolang de kabinetsformatie duurt, houden ‘klimaatwakers’ de wacht bij het Catshuis om aandacht te vragen voor het klimaatbeleid. Dinsdag overhandigen de wakers een manifest aan politici in Den Haag.
Aliene Boele
maandag 5 juli 2021 om 20:28
Iedereen die bij het Catshuis heeft gewaakt, laat een vlaggetje achter met een boodschap aan de politiek.
Iedereen die bij het Catshuis heeft gewaakt, laat een vlaggetje achter met een boodschap aan de politiek. beeld Savannah van den Roovaart

Den Haag

Sinds 19 april staan er van 08.00 tot 20.00 uur twee mensen bij de ambtswoning van de minister-president om aandacht te vragen voor klimaatbeleid. ‘s Nachts gaat de wake online door. Verschillende jongerenafdelingen van politieke partijen, milieu- en hulporganisaties steunen het  initiatief ‘De Klimaatwakers’. Vanmiddag wordt er niet bij het Catshuis, maar op het Plein voor de Tweede Kamer gewaakt. Lisette Poldner (69) is een van de wakers. ‘Het is geen vijf voor twaalf, het is vijf over twaalf.’

Wat gaat er dinsdagmiddag gebeuren?

‘Vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen nemen het manifest van de Klimaatwakers in ontvangst op het Plein in Den Haag. In dat manifest staat dat Nederland klimaatneutraal moet worden en ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oekraïners sneller aan het werk dan erkende vluchtelingen 'Het is bureaucratische discriminatie'

46 procent van de gevluchte Oekraïners in Nederland is inmiddels in loondienst, zo maakte het CBS woensdag bekend. Hoe kan het dat erkende vluchtelingen dan vaak jarenlang in de bijstand zitten? Voormalig Triodos-bankman Raphaël Nouwen zocht het uit.

Afbeelding

Drie zorgmedewerkers met long covid doen hun verhaal: 'Ik leef nu als een 80-jarige'

Zorgmedewerkers met long covid reageren kritisch op de plannen van het kabinet om hen te compenseren. En omdat lang niet iedereen hiervoor in aanmerking komt, klinkt ook de roep: en ik dan?

Afbeelding

Dit hertenkamp zal verdwijnen – tot ongenoegen van beheerder én buurtgenoten

Al meer dan vijftig jaar is het hertenkamp in Mijdrecht een belangrijke sociale ontmoetingsplek. Toch heeft het geen lange toekomst meer voor zich vanwege gevaar op letselschade bij mensen.

Afbeelding

Verwarming lager, meer schimmel in huis: 'Haal trekker door de badkamer en kook met deksel op de pan'

Dat Nederlanders de verwarming massaal lager hebben gezet, lijkt te leiden tot meer gevallen van schimmel in huis. Dat is niet zonder gevaar voor de gezondheid. Hoe kun je schimmel het beste voorkomen?

Afbeelding

Nederland met schrik vrij na geïsoleerde uitbraak gekkekoeienziekte

Het is dus géén uitbraak. Met een haast hoorbare zucht van opluchting constateerden onderzoekers woensdagmiddag dat het geval van gekkekoeienziekte dat eerder die dag werd aangetroffen, een geïsoleerde uitbraak was.

Afbeelding

De A12 als nieuwe demonstratiehotspot? 'We hebben te maken met klimaatextremisten'

Demonstreren door de A12 in Den Haag voor onbepaalde tijd te blokkeren, moet dat kunnen? De lokale VVD spreekt van ‘ontwrichting’ en ‘terroristische misdrijven’.