Inzamelactie van start voor getroffen inwoners noodweer in Leersum

Nieuws
Sandra van der Burgh organiseert een online crowdfundingsactie voor de getroffen buurtbewoners van het Utrechtse dorp Leersum. Vrijdag werd het dorp getroffen door extreem noodweer. ‘Laten we met z’n allen de inwoners van Leersum helpen.’
Aliene Boele
maandag 21 juni 2021 om 18:40
Een Eend raakte beschadigd door een omgevallen boom in Leersum.
Een Eend raakte beschadigd door een omgevallen boom in Leersum. beeld anp / sem van der wal

Leersum

Op de website steunactie.nl schrijft Sandra van der Burgh dat Leersum zwaar getroffen is door noodweer en dat er veel schade is ontstaan. ‘Of de verzekering al deze schade zal gaan vergoeden, is nog maar de vraag. Er zijn namelijk verzekeringsmaatschappijen die dergelijke extreme weersinvloeden uitsluiten.’ Ze roept iedereen op geld te doneren op een speciaal daarvoor bestemde bankrekening. ‘Met uw donatie helpt u aan de wederopbouw van dit zwaar getroffen dorp en haar inwoners.’ 

Wie er in aanmerking komt voor het geld, overlegt Van der Burgh met de gemeente Leersum. Het doel van de inzamelactie is 100.000 euro. ‘Ik heb hoog ingezet omdat er veel geld nodig is. Geen idee hoeveel e..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Stikstofbemiddelaar Remkes wil snelle actie om uitstoot te verlagen. Boeren noemen gedwongen uitkoop onacceptabel.

Zowel bij de agrarische sector als het kabinet zal zijn stikstofadvies niet met gejuich zijn ontvangen, denkt Johan Remkes. De stikstofbemiddelaar die werd ingehuurd om te bemiddelen tussen kabinet en boeren deelde woensdag zijn bevindingen nadat hij wekenlang gesprekken voerde..

Afbeelding

Rode Kruis collecteert niet meer aan de deur

Het Rode Kruis gaat voortaan niet meer met de jaarlijkse collecte langs de deuren. Het meeste geld komt tegenwoordig binnen via andere initiatieven, meldde de hulporganisatie woensdag. Dat terwijl het organiseren van een collecte veel tijd en moeite kost.

Afbeelding

‘Antisemitische uitingen nooit straffeloos laten passeren’, zegt Nationaal Coördinator

Holocaustontkenning moet een expliciet strafbaar feit worden in het Wetboek van Strafrecht en niet langer onder ‘groepsbelediging’ vallen. Alle uitingen van antisemitisme, ook online en in voetbalstadions, moeten worden bestraft.

Afbeelding

Een extreme griepwinter op komst? Nieuwe berekeningen beloven niet veel goeds

Deze week is de jaarlijkse campagne voor de griepprik begonnen, terwijl ook het coronavirus vrijelijk rondgaat. Maar wat doen corona en griep als ze samen circuleren: elkaar versterken, of elkaar in de weg zitten?

Afbeelding

Melkveehouders Alien en Pieter: ‘Er moet vastigheid komen en één duidelijk plan’

Het Nederlands Dagblad volgt de Van Zijtvelds in Rouveen. Boer Pieter heeft de presentatie van het rapport-Remkes niet gezien: hij moest maaien. Zijn vrouw Alien is er wel voor gaan zitten.

Afbeelding

Asieldeal lost crisis (nog) niet op: Van der Burg schiet zelf ook tekort

Meer dan duizend asielzoekers kunnen het komend halfjaar terecht op het evenemententerrein naast Walibi. Het is een opsteker voor staatssecretaris Van der Burg in een week waarin het vooral misgaat op asielgebied.