Moeders van Srebrenica dreigen met nieuwe juridische stappen tegen Nederland

Nieuws
Nabestaanden van de genocide in Srebrenica zijn niet tevreden over de manier waarop de Nederlandse staat hun schade afhandelt. Ze overwegen nieuwe juridische stappen.
Marjolein Koster
dinsdag 15 juni 2021 om 03:00 aangepast 06:32
Afbeelding
beeld Marjolein Koster

Den Haag

De nabestaanden eisen dat de Nederlandse Staat ook kosten van Bosnische advocaten vergoedt. ‘We hebben een deadline gesteld van 15 dagen’, zegt voorzitter Munira Subašić van de Stichting Moeders van Srebrenica vandaag in deze krant. ‘Als ze dan nog steeds niet overstag gaan, zullen we de samenwerking beëindigen en opnieuw naar de rechter gaan.’

In 2019 bepaalde de Hoge Raad na een jarenlang juridisch proces dat Nederland in beperkte mate aansprakelijk is voor de dood van ongeveer 350 slachtoffers die in 1995 van het terrein van Dutchbat werden gestuurd. De Staat moet 10 procent vergoeden van ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Belasting op fruitsappen gaan omhoog, tot ongenoegen van de fruittelers

De frisdrankbelasting gaat vanaf 2024 omhoog. Dit geldt ook voor onbewerkte fruitsappen. Het kabinet wil consumenten daarmee verleiden om gezondere keuzes te maken.

Afbeelding

Steeds minder jeugdloon

In twee derde van de cao’s in Nederland is geen sprake meer van een jeugdloon waarbij jongeren minder verdienen dan hun oudere collega’s. Dat constateert vakbond FNV.

Afbeelding

Johan Bonte begon zijn eigen eerlijke kledingmerk: ‘Ik dank God voor tevreden klanten’

Na een lange zoektocht naar mooie en vooral eerlijke kleding voor mannen begon Johan Bonte zijn eigen kledingmerk. Met J54.nl probeert hij gehoor te geven aan de oproep uit Jakobus 5 vers 4. ‘De klacht van de arbeiders is onveranderd.’

Afbeelding

Schuldig wegens aansluiting: het kwaad van een groep kan elk van de leden aankleven

Met een roemrijke naam identificeren supporters zich graag; ze dragen hun clubtenue met trots. Maar ook zonder colors van de Hells Angels kun je met een outlaw-bende heulen, en veroordeeld worden voor misdrijven in groepsverband.

Afbeelding

Hoe je zonder schelden en kleineren op topniveau kunt komen: ‘Leiders moeten alert zijn’

Kun je het beste uit mensen halen zonder een angstcultuur te creëren zoals bij De Wereld Draait Door? Ja, zegt consultant en coach voor management en leiderschap Paul Donders. Hoe werkt dat?

Afbeelding

Waarom ook reformatorische christenen vatbaar zijn voor complottheorieën

Complottheorieën kunnen aantrekkelijk zijn, ook voor orthodoxe christenen. Hoe komt dat? ‘Sommigen gaan zelfs zo ver dat de overheid dé antichrist is. Dat kan een voedingsbodem zijn voor argwaan.’