Kabinet neemt schulden slachtoffers Toeslagenaffaire over

Nieuws
Het kabinet zet een nieuwe stap in de zoektocht naar schadeherstel voor de slachtoffers van de Toeslagenaffaire. Mensen die in de private schulden zijn beland door betalingsachterstanden, kunnen die schulden laten overnemen door de overheid. Dat geldt ook voor eventuele bijkomende kosten zoals rente, boetes en de kosten van deurwaarders.
Raoul du Pre / vk
dinsdag 25 mei 2021 om 17:12
Gedupeerden van het toeslagenschandaal komen in opstand op de Dam.
Gedupeerden van het toeslagenschandaal komen in opstand op de Dam. beeld anp / Evert Elzinga

Dat schrijft staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Financiën dinsdag aan de Tweede Kamer. Die had eerder nadrukkelijk gevraagd om een oplossing voor het schuldenprobleem. Een deel van de gedupeerden zit diep in de rode cijfers doordat zij door de Belastingdienst werden geconfronteerd met de terugvordering van torenhoge bedragen aan kinderopvangtoeslag. Daardoor konden zij hun rekeningen vaak niet meer op tijd betalen.

Hersteloperatie

Het overnemen van de schulden is deel van de hersteloperatie die in december 2020 in gang werd gezet. Ongeveer 20 duizend gedupeerde ouders kunnen ie..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zorg moet beter samenwerken

Na lang onderhandelen hebben alle denkbare organisaties in de zorg zich dan toch geschaard achter het Integraal Zorgakkoord van minister Kuipers.

Afbeelding

Schaken groeit razendsnel in Nederland: 'Vroeger was schaken iets voor nerds'

Schaken is zo razend populair dat de servers van ‘s werelds grootste schaaksite chess.com het niet langer aan konden. Toen in december vorig jaar op één dag 250.000 nieuwe schakers zich aanmeldden, crashte de boel.

Afbeelding

CBS rectificeert pijnlijke fout in onderzoek naar uithuisplaatsingen in toeslagenaffaire

‘Gedupeerdheid verhoogt de kans op kinderbeschermingsmaatregelen niet.’ Deze zin in het rapport van het CBS over de relatie tussen de toeslagenaffaire en uithuisplaatsingen van kinderen is te kort door de bocht, geeft het CBS toe.

Afbeelding

Nieuwe opvangcrisis verwacht dit voorjaar: tekort van duizenden bedden dreigt

Nederland wacht opnieuw een grote opvangcrisis. Waarschijnlijk wordt de situatie erger dan vorig jaar. Zelfs als alle noodmaatregelen werken, dreigt er in het voorjaar alsnog een tekort van duizenden bedden.

Afbeelding

Energierekening is steeds vaker een worsteling. 'Het had nog veel erger kunnen zijn'

Ruim een miljoen huishoudens worstelden in 2022 met het betalen van hun hoge energierekening. Dat is meer dan een verdubbeling, vergeleken met 2020. Waar zijn de problemen het grootst?

Afbeelding

Gaat je Nederlands achteruit als je bijna alleen maar Engelse boeken leest?

Veel jongeren luisteren Engelse muziek, kijken Engelstalige series en lezen steeds vaker een Engels boek. Maar wat betekent dat voor hun Nederlands? ‘Studenten kennen voor ‘impact’ geen Nederlands synoniem’