Deze vrouwen hebben hun eerste AstraZeneca-prik gehad: ‘Risico dat ik overreden word, is veel groter’

Nieuws
Vandaag maakte het Europese Medicijnen Agentschap (EMA) bekend dat er een mogelijk verband is tussen het vaccin en een zeldzame vorm van trombose. Ook roepen ze op om door te blijven prikken en de bijsluiter aan te passen. De Nederlandse Gezondheidsraad komt morgen met een spoedadvies over mogelijke bijwerkingen. Deze drie vrouwen hebben inmiddels hun eerste AstraZeneca-prik gehad: ‘Ik kan niet wachten op de tweede prik.’
Gershon Osnabrugge
woensdag 7 april 2021 om 17:20
Corinne Albers-Rijnders (49), Sietske Kroon van der Meij (35) en Yvonne Aarts (52)
Corinne Albers-Rijnders (49), Sietske Kroon van der Meij (35) en Yvonne Aarts (52) beeld nd

Yvonne Aarts (52) is werkzaam als remedial docent


beeld nd

‘Ik heb mijn eerste prik twee weken geleden gehad, toen de chaos rondom het vaccin al aan de gang was. In mijn omgeving is iedereen er jaloers op. Ik was er niet bang voor, wel verwachtte ik bijwerkingen. Die heb ik ook: hoofdpijn, spierpijn, ontstoken ogen, gewrichtspijn, oorpijn, maar allemaal in mindere mate dan vorig jaar, toen ik corona had. Daar ben ik een half jaar heel ziek van geweest. Ik neem corona erg serieus, ik wil dolgraag weer gewoon leven. Het was even spannend voordat ik gevaccineerd werd, doordat AstraZeneca zo in het nieuws was. Ik heb gedacht te wachten op een nieuwe oproep, maar dat duurde niet lang. De kans dat het misgaat is klein. Het risico dat ik overrede..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kabinet schaalt verder af: mondkapje niet langer verplicht in ov, testen voor toegang verdwijnt helemaal

Nu de situatie in de ziekenhuizen onder controle blijft, zet het kabinet de volgende stap in de afschaling van de coronabeperkingen: ook grote evenementen worden toegankelijk zonder testbewijs.

Afbeelding

Klinisch psycholoog Irene Blom: ‘De belangrijkste opdracht is omzien naar elkaar’

Corona heeft onze mentale gezondheid weinig goed gedaan, zegt klinisch psycholoog Irene Blom (53), voorzitter van de raad van bestuur van christelijke ggz-instelling De Hoop.

Afbeelding

Dermatoloog ziet huidproblemen ontstaan door mondkapje: ‘Stug materiaal en chemisch bewerkt’

Hoewel de mondkapjesplicht grotendeels verdwijnt, blijft het in het ov nog van kracht. Als gevolg van het mondkapjesgebruik ziet dermatoloog Menno Gaastra 'zeker tien mensen per week extra' langskomen met huidproblemen.

Afbeelding

Studenten blij met versoepelingen. ‘Elke maatregel zijn we liever kwijt dan rijk’

Maandag verviel de maximale groepsgrootte van 75 personen in één ruimte voor het mbo, hbo en de universiteiten. Studentenorganisaties zijn blij, maar roepen het onderwijs ook op oog te hebben voor kwetsbare studenten.

Afbeelding

De eerste golf in Spakenburg: ‘Mensen gingen huilend weg, niet wetend wanneer ze hun echtgenoot zouden zien’

Tegen je gevoel in werken. Dat is Ada Huijgen en Marieke Idema van zorg- en wooncentrum De Haven in Spakenburg sterk bijgebleven van de eerste coronagolf in maart 2020. Ze blikken terug op die periode.

Afbeelding

Nederland was niet ingericht op een pandemie als de coronacrisis, aldus eerste officiële evaluatie

Nederland was begin 2020 niet ingericht op een pandemie als de coronacrisis. De voorbereiding was gericht op de acute aanpak van ‘flitscrises’, voor slepende crises lag geen plan klaar.