WODC ziet wetenschappelijk onderzoek naar ritueel misbruik niet zitten

Nieuws
Het onderzoek naar de aard en omvang van georganiseerd sadistisch ritueel misbruik in Nederland is afgeblazen door het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC).
Hans-Lukas Zuurman
maandag 1 maart 2021 om 19:58 aangepast 23:41
SP-Kamerlid Michiel van Nispen: 'Deze motie moet worden uitgevoerd. Anders heeft de minister een probleem.'
SP-Kamerlid Michiel van Nispen: 'Deze motie moet worden uitgevoerd. Anders heeft de minister een probleem.' beeld anp / Sem van der Wal

Den Haag

Het WODC, dat de analyse in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid zou uitvoeren, kan die ‘niet op een methodologisch verantwoorde manier’ uitvoeren. De uitkomsten zullen ‘van onvoldoende wetenschappelijke kwaliteit’ zijn, blijkt een mail die Stichting Kenniscentrum Transgenerationeel Georganiseerd Geweld (KTGG) ontving van het WODC. Het kenniscentrum, dat zich al jarenlang bezighoudt met overlevers van ritueel misbruik, had het WODC haar diensten aangeboden. Het vernam de boodschap, toen het informeerde naar de stand van zaken.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Selfie-spots moeten van 'instagrammable' Keukenhof een ervaring à la Disneyworld maken

Op de foto al schommelend tussen de tulpen, lelies en palmbladen: dit jaar heeft de Keukenhof vol ingezet op selfie-spots om het oubollige imago voorgoed van zich af te schudden.

Afbeelding

Huisarts Güven Yildiz: 'De patiënt heeft iets van me afgepakt, opeens lag ik op de grond, heel kwetsbaar'

Eind februari werd huisarts Güven Yildiz aangevlogen door een patiënt. Haar geval staat niet op zichzelf: zorgverleners kampen al veel langer met toenemende agressie. ‘Het heeft me gekrenkt. Wie beschermt de hulpverlener?’

Afbeelding

Huub Stapel

Afbeelding

Recordbesparing op gasverbruik in afgelopen winter, ondanks het prijsplafond

Nederlanders hebben in de afgelopen winter een record-besparing op hun energieverbruik gevestigd. Ondanks het prijsplafond dat vanaf begin dit jaar geldt, is de daling van het aardgasverbruik na 1 januari doorgezet.

Afbeelding

Naar een tv kijken is gezonder dan een schermpje op schoot. 'Kinderen bewegen dan net iets meer'

Je kind achter een schermpje zetten is niet per definitie schadelijk, zolang je het kunt inkaderen, zeggen experts. Maar hoe zorg je als ouder voor een gezonde balans?

Afbeelding

De elektrische Kever is in aantocht: een wagen zonder uitlaat wordt bereikbaar voor het volk

De eerste tien jaar elektrisch rijden waren prestigieus, protserig en vet gesubsidieerd. Maar binnenkort komt VW met een echte volkswagen zonder brandstoftank en uitlaat. De e-auto wordt langzaamaan duurzaam.