Luister naar

Openluchtsporten als protest

Varia
Deelnemers tijdens een les op het dak van een sportschool in Vlaardingen. In het hele land boden zaterdag zeker 170 sportschoolhouders gratis lessen aan. Het is een protestactie, waarmee de branche er bij het kabinet op aandringt de sportscholen weer open te laten gaan. Door de lessen in de buitenlucht en aan een beperkt aantal sporters aan te bieden, hoopt initiatiefnemer Exclusieve Sportcentra de fitnesssessies veilig te houden voor coronabesmettingen.
maandag 1 maart 2021 om 03:00
Deelnemers tijdens een les op het dak van een sportschool. Diverse sportschoolhouders boden zaterdag sportlessen aan als protestactie waarmee de branche hoopt het kabinet ertoe te bewegen sportscholen weer open te laten gaan.
Deelnemers tijdens een les op het dak van een sportschool. Diverse sportschoolhouders boden zaterdag sportlessen aan als protestactie waarmee de branche hoopt het kabinet ertoe te bewegen sportscholen weer open te laten gaan. beeld anp / sem van der wal

De sportscholen zijn sinds medio december gedwongen dicht. Toen premier Mark Rutte op zijn laatste persconferentie geen versoepelingen voor de fitnessbranche aankondigde, was het volgens de sportschoolhouders tijd voor actie. Zij vinden dat de sportscholen in de coronacrisis juist een belangrijke rol te vervullen hebben bij het fit houden van Nederlanders.

Volgens de sportscholen is sporten er veilig: ‘Uit onafhankelijk onderzoek blijkt een besmettingsgraad in sportscholen van slechts 0,00001.' <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zorg moet beter samenwerken

Na lang onderhandelen hebben alle denkbare organisaties in de zorg zich dan toch geschaard achter het Integraal Zorgakkoord van minister Kuipers.

Afbeelding

Schaken groeit razendsnel in Nederland: 'Vroeger was schaken iets voor nerds'

Schaken is zo razend populair dat de servers van ‘s werelds grootste schaaksite chess.com het niet langer aan konden. Toen in december vorig jaar op één dag 250.000 nieuwe schakers zich aanmeldden, crashte de boel.

Afbeelding

CBS rectificeert pijnlijke fout in onderzoek naar uithuisplaatsingen in toeslagenaffaire

‘Gedupeerdheid verhoogt de kans op kinderbeschermingsmaatregelen niet.’ Deze zin in het rapport van het CBS over de relatie tussen de toeslagenaffaire en uithuisplaatsingen van kinderen is te kort door de bocht, geeft het CBS toe.

Afbeelding

Nieuwe opvangcrisis verwacht dit voorjaar: tekort van duizenden bedden dreigt

Nederland wacht opnieuw een grote opvangcrisis. Waarschijnlijk wordt de situatie erger dan vorig jaar. Zelfs als alle noodmaatregelen werken, dreigt er in het voorjaar alsnog een tekort van duizenden bedden.

Afbeelding

Energierekening is steeds vaker een worsteling. 'Het had nog veel erger kunnen zijn'

Ruim een miljoen huishoudens worstelden in 2022 met het betalen van hun hoge energierekening. Dat is meer dan een verdubbeling, vergeleken met 2020. Waar zijn de problemen het grootst?

Afbeelding

Gaat je Nederlands achteruit als je bijna alleen maar Engelse boeken leest?

Veel jongeren luisteren Engelse muziek, kijken Engelstalige series en lezen steeds vaker een Engels boek. Maar wat betekent dat voor hun Nederlands? ‘Studenten kennen voor ‘impact’ geen Nederlands synoniem’