Luister naar

Ollongren bezoekt Urk

Nieuws
Demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) bracht maandag een bezoek aan Urk in het kader van de rellen die hebben plaatsgevonden in het dorp. Ze werd rondgeleid door burgemeester Cees van den Bosch (r.). Op Urk probeert een ‘ouderenwacht’ de jongeren in bedwang te houden. Dat is een groep ouders die jongeren aanspreekt op hun gedrag. Volgens regionale krant De Stentor zei de minister dat dit initiatief ook interessant kan zijn voor andere gemeenten.
redactie nd
dinsdag 2 februari 2021 om 03:00 aangepast 09:16
Afbeelding
beeld anp / Ramon van Flymen

Tijdens de rellen op Urk werd vorige week zaterdag een coronateststraat in brand gestoken. Daarvoor werd maandag een 21-jarige man uit Emmeloord aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting, aldus de politie. Beelden van het in brand steken van de teststraat werden getoond in het opsporingsprogramma Bureau Flevoland. Deze uitzending in combinatie met recherchewerk leidden naar de man uit Emmeloord. De man zit vast voor verhoor. Zijn auto is in beslag genomen, om bij een mogelijke veroordeling bij te dragen aan een vergoeding voor de ontstane schade door de brand. Hij is de eerste verdachte die is opgepakt voor betrokkenheid bij het in brand steken van de teststraat. Het onderzoek loopt nog. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Na de ongeregeldheden zetten jongeren in Urk een actie op touw om geld in te zamelen voor een nieuwe teststraat. Het streefbedrag van 10.000 euro was afgelopen donderdag binnen. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zorg moet beter samenwerken

Na lang onderhandelen hebben alle denkbare organisaties in de zorg zich dan toch geschaard achter het Integraal Zorgakkoord van minister Kuipers.

Afbeelding

Schaken groeit razendsnel in Nederland: 'Vroeger was schaken iets voor nerds'

Schaken is zo razend populair dat de servers van ‘s werelds grootste schaaksite chess.com het niet langer aan konden. Toen in december vorig jaar op één dag 250.000 nieuwe schakers zich aanmeldden, crashte de boel.

Afbeelding

CBS rectificeert pijnlijke fout in onderzoek naar uithuisplaatsingen in toeslagenaffaire

‘Gedupeerdheid verhoogt de kans op kinderbeschermingsmaatregelen niet.’ Deze zin in het rapport van het CBS over de relatie tussen de toeslagenaffaire en uithuisplaatsingen van kinderen is te kort door de bocht, geeft het CBS toe.

Afbeelding

Nieuwe opvangcrisis verwacht dit voorjaar: tekort van duizenden bedden dreigt

Nederland wacht opnieuw een grote opvangcrisis. Waarschijnlijk wordt de situatie erger dan vorig jaar. Zelfs als alle noodmaatregelen werken, dreigt er in het voorjaar alsnog een tekort van duizenden bedden.

Afbeelding

Energierekening is steeds vaker een worsteling. 'Het had nog veel erger kunnen zijn'

Ruim een miljoen huishoudens worstelden in 2022 met het betalen van hun hoge energierekening. Dat is meer dan een verdubbeling, vergeleken met 2020. Waar zijn de problemen het grootst?

Afbeelding

Gaat je Nederlands achteruit als je bijna alleen maar Engelse boeken leest?

Veel jongeren luisteren Engelse muziek, kijken Engelstalige series en lezen steeds vaker een Engels boek. Maar wat betekent dat voor hun Nederlands? ‘Studenten kennen voor ‘impact’ geen Nederlands synoniem’