Meerderheid deelnemers DNA-dialoog voor aanpassen van DNA embryo, maar alleen bij ernstige erfelijke ziekten

Nieuws
Het aanpassen van het DNA van embryo’s mag in Nederland alleen worden toegestaan om doorgifte van ernstige erfelijke ziekten te voorkomen. Aanpassen moet onder strenge voorwaarden plaatsvinden.
Hans-Lukas Zuurman
maandag 25 januari 2021 om 17:00 aangepast 18:25
Ook kinderen deden mee aan de gesprekken over het aanpassen van DNA in embryo's.
Ook kinderen deden mee aan de gesprekken over het aanpassen van DNA in embryo's. beeld Levien Willemse

Utrecht

Dat vindt een meerderheid van de deelnemers aan het project DNA-dialoog. Ruim duizend mensen dachten na over de vraag of een embryo-DNA aangepast mag worden. Onder andere kinderen en jongeren, wetenschappers, mensen met een migratie- en/of religieuze achtergrond en ouderen deden aan in totaal 27 gespreksrondes in het land mee. Daarnaast namen zo’n 2500 Nederlanders deel aan kwantitatief onderzoek over hoe zij over DNA-aanpassing denken. De eerste resultaten daarvan stroken met wat er uit de dialogen is gekomen, bevestigt projectleider Jacqueline Pot. ‘Ze worden nog nader geanalyseerd.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Belasting op fruitsappen gaan omhoog, tot ongenoegen van de fruittelers

De frisdrankbelasting gaat vanaf 2024 omhoog. Dit geldt ook voor onbewerkte fruitsappen. Het kabinet wil consumenten daarmee verleiden om gezondere keuzes te maken.

Afbeelding

Steeds minder jeugdloon

In twee derde van de cao’s in Nederland is geen sprake meer van een jeugdloon waarbij jongeren minder verdienen dan hun oudere collega’s. Dat constateert vakbond FNV.

Afbeelding

Johan Bonte begon zijn eigen eerlijke kledingmerk: ‘Ik dank God voor tevreden klanten’

Na een lange zoektocht naar mooie en vooral eerlijke kleding voor mannen begon Johan Bonte zijn eigen kledingmerk. Met J54.nl probeert hij gehoor te geven aan de oproep uit Jakobus 5 vers 4. ‘De klacht van de arbeiders is onveranderd.’

Afbeelding

Schuldig wegens aansluiting: het kwaad van een groep kan elk van de leden aankleven

Met een roemrijke naam identificeren supporters zich graag; ze dragen hun clubtenue met trots. Maar ook zonder colors van de Hells Angels kun je met een outlaw-bende heulen, en veroordeeld worden voor misdrijven in groepsverband.

Afbeelding

Hoe je zonder schelden en kleineren op topniveau kunt komen: ‘Leiders moeten alert zijn’

Kun je het beste uit mensen halen zonder een angstcultuur te creëren zoals bij De Wereld Draait Door? Ja, zegt consultant en coach voor management en leiderschap Paul Donders. Hoe werkt dat?

Afbeelding

Waarom ook reformatorische christenen vatbaar zijn voor complottheorieën

Complottheorieën kunnen aantrekkelijk zijn, ook voor orthodoxe christenen. Hoe komt dat? ‘Sommigen gaan zelfs zo ver dat de overheid dé antichrist is. Dat kan een voedingsbodem zijn voor argwaan.’