Slikken en doorgaan bij De Librije in Zwolle. ‘We laten ons niet kisten!’
De drie Michelinsterren van De Librije in Zwolle kunnen dit jaar helaas wat minder fonkelen. Het coronajaar 2020 doet Jonnie en Thérèse Boer verdriet.
- Marco Bosmans aangepast 09:10
Zwolle
De ontvangst in het beste restaurant van Nederland is hoffelijk, dienstbaar naar de hoogste klasse. De jas wordt aangenomen, de eigenaren worden gebeld en de journalist wordt naar de bar geleid.
Een intrigerende wachtkamer is het, met kleine en grote kunst aan alle muren. In een hoekje weggestopt hangt een op het oog willekeurig certificaat voor deugdelijkheid – de zoveelste veer op het cv van de familie Boer. En rechts, op het oude kabinet, staan tientallen flessen met roemruchte etiketten, klaar om te schenken.
Maar het wordt espresso. Van pluche is de zetel, museaal het uitzicht. Het restaurant kreeg zes jaar geleden een plek in de binnentuin van Librije’s Hotel, in de voormalige vrouwengevangenis van Zwolle. Hoe oud en nieuw hier..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .