Corona vergroot psychische nood: ‘Ik krijg huilbuien als het me te veel wordt’
Steeds meer mensen ervaren psychische klachten, maar ze kunnen vanwege lange wachtlijsten niet terecht bij de GGZ. Volgens koepelorganisatie RBCZ kunnen professionals in de complementaire hulpverlening bijspringen om mensen met psychische klachten op te vangen.
-
- Annegina Randewijk aangepast 23 december 2020 09:43

Uit onderzoek blijkt dat drie op de vier mensen met psychische klachten negatieve gevolgen ervaren door de coronamaatregelen. Zoals angst, oplopende spanning en stress, eenzaamheid, somberheid en depressie.
(beeld hollandse hoogte / Robin Utrecht)Den Haag
De impact van de pandemie en de strikte maatregelen zorgen voor een toename van klachten bij mensen die kampen met psychische problemen. Uit onderzoek van MIND, een belangenorganisatie voor mensen met psychische klachten, blijkt dat drie op de vier mensen negatieve gevolgen ervaren zoals angst, oplopende spanning en stress, eenzaamheid, somberheid en depressie. Maar ook gemis van sociale contacten, waaronder het persoonlijke contact met hulpverleners.
De afgelopen week mochten deze hulpverleners geen cliënten meer ontvangen vanwege de coronamaatregelen. Dit stuitte op veel verzet bij de beroepsgroep. Anonieme bronnen vertelden het Nederlands Dagblad dat therapeuten soms hun cliënten blijven zien omdat ze vrezen voor ..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .