Rijst met linzen en pompoencurry
Dit is een voedzame vegetarische avondmaaltijd. De linzen en noten zijn eiwitrijk en dus een ideale vervanger van vlees. De walnoten zorgen ook voor een lekkere bite.
bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de linzen en kook ze in 15-20 minuten gaar.
Was het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de ui en snijd hem klein. Was de bleekselderij en snijd de stengels in smalle boogjes.
Fruit de ui met de kerrie en het karwijzaad in de olie.
Voeg de pompoen en de bleekselderij toe met wat water en stoof de groente in circa 10 minuten gaar.
Maak de pompoencurry op smaak met een kneepje citroensap en eventueel peper. Hak de walnoten grof. Schep de afgegoten linzen en de walnoten door de gare rijst. Geef de pompoencurry bij de rijst met linzen.
ingrediënten voor 2 personen
120 gram zilvervliesrijst
100 gram rode linzen
400 gram pompoen
1 kle..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .