Mars voor het Leven met vijftig mensen en digitaal: ‘Geen losse leuzen. Laten we meer praten over abortus’

Achtergrond
Het taboe rondom abortus moet worden doorbroken, zei CU-raadslid Don Ceder tijdens de Mars voor het Leven. In aanloop van de Tweede Kamerverkiezingen zullen Kees van der Staaij (SGP) en Ceder meer aandacht vragen voor 'het recht van ongeboren leven'.
zaterdag 14 november 2020 om 16:52 aangepast 19:11
De Mars voor het Leven is dit jaar een relatief kleine bijeenkomst bij de Hofvijver in Den Haag met 50 mensen. Wel werd de bijeenkomst live uitgezonden op internet en werden er tv-opnamen gemaakt.
De Mars voor het Leven is dit jaar een relatief kleine bijeenkomst bij de Hofvijver in Den Haag met 50 mensen. Wel werd de bijeenkomst live uitgezonden op internet en werden er tv-opnamen gemaakt. beeld Dirk Hol

Den Haag

'Bescherm wat je lief is, kies voor het leven'. Het was de 28e keer dat de Mars voor het Leven werd gehouden, georganiseerd door de christelijke stichting Schreeuw om Leven. Mensen verzamelden zich bij de Hofvijver in Den Haag. Zij komen op ‘voor het ongeboren leven, betere hulpverlening voor onbedoeld zwangere vrouwen en vrouwen die een abortus hebben ondergaan.’

Vanwege corona waren er slechts vijftig mensen, onder wie ook kinderen, aanwezig in plaats van de duizenden mensen die vorig jaar in Utrecht op de been kwamen. Vanuit een studio in Den Haag ging de organisatie onder meer in gesprek met politici Don Ceder (ChristenUnie) en SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kabinet neemt plan van toeslagenouders en prinses Laurentien voor snellere schadevergoeding over

Gedupeerden van de toeslagenaffaire kunnen binnenkort aanspraak maken op een nieuwe vorm van schadeafhandeling. Er komt een regeling met vaste normbedragen per type schade.

Afbeelding

SOS Kinderdorpen biedt financiële compensatie aan slachtoffers van seksueel misbruik in Suriname

SOS Kinderdorpen biedt financiële compensatie en psychische hulp voor seksueel en fysiek misbruik van kinderen die in de periode van 1972 tot 2006 in Suriname onder de hoede waren van de internationale hulporganisatie.

Afbeelding

Op toernooi zagen ze de klap die het einde zou betekenen van een jongen die gewoon zin had om te voetballen

Op een toernooi in Frankfurt was een jeugdteam van DRC uit Durgerdam getuige van geweld op het voetbalveld. 'Dan is het binnen een minuut klaar met het leven van een leeftijdsgenoot.’

Afbeelding

Help, mijn kind heeft overgewicht. Vijf tips van een kinderdiëtist. 'Een afslankdieet helpt niet'

Wat doe je als een kind om de haverklap om snoep vraagt of de hele dag binnen achter een schermpje zit? Vijf tips van een kinderdiëtist om overgewicht bij kinderen tegen te gaan.

Afbeelding

Wat als je ongeneeslijk ziek bent en het einde nadert? 'Ik merk dat sommige huisartsen euthanasie-moe zijn'

Wat is goede zorg voor een ongeneeslijk zieke? Hoe is het voor huisartsen om euthanasie uit te voeren? Zorg-ethicus Stef Groenewoud denkt erover na. 'Absurd dat we zo weinig registreren hoe het levenseinde verloopt.'

Afbeelding

Vrouwen en mannen worden ongelijk behandeld. Maar niet alle Nederlanders zien dit als probleem

Negen van de tien Nederlanders zien dat mannen en vrouwen ongelijk worden behandeld, maar slechts één derde van hen ziet die scheefgroei als serieus probleem.