‘Kerken hebben moeite met professionalisering geestelijke verzorging’

Nieuws
Geestelijk verzorgers die zijn uitgezonden vanuit een bepaalde denominatie, dreigen terrein te verliezen door verzet van protestantse en katholieke kerken tegen professionalisering.
Aaldert van Soest
zaterdag 14 november 2020 om 06:30
Boris van der Ham
Boris van der Ham beeld Dick Vos

Amsterdam

Daarvoor waarschuwt Boris van der Ham, scheidend voorzitter van het Humanistisch Verbond, vandaag in een interview in het Nederlands Dagblad. Er liggen diverse nieuwe werkterreinen open voor de geestelijke verzorging, zoals de politie en de thuiszorg. Ook in het hoger onderwijs liggen mogelijkheden, zegt Van der Ham. ‘Kijk hoeveel jonge mensen een burn-out krijgen. Dat is vaak terug te voeren op levensvragen. Waarom koos ik deze studie? Wat wil ik met mijn leven? Je hoeft dan niet gelijk op te schalen naar een psycholoog.’

Veel geestelijk verzorgers worden uitgezonden door een kerkgenootschap of het Humanistisch Verbond. Instellingen waar zij aan de slag gaan, stellen wel meer eisen aan de professionaliteit. Het gaat dan bijvoorb..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.