Thuis tussen Palermo en Praag

Frank Boeiijen: ‘Ik hecht aan schoonheid, in inhoud maar ook in vorm.’ Muziek
Frank Boeiijen: ‘Ik hecht aan schoonheid, in inhoud maar ook in vorm.’ | beeld Karoly Effenberger
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het nieuwe album van Frank Boeijen (60) heet Palermo. Het gaat om een cd met tien liedjes en een tweede cd met zeven songs. Die horen thuis in een boek met teksten en foto’s. Trefwoorden zijn de liefde die omgeeft en ruimte biedt, vasthoudend loslaten en onderweg thuis zijn. In Nijmegen beantwoordt hij graag vragen die zulke thema’s oproepen. Niet concreet, maar met een houding. Schoonheid versus cynisme, daar gaat het om.

Hij rookt minder, die Frank Boeijen. Maar toch, na een uurtje kletsen, koffie en een tamelijk klein stukje wortelcake moeten we toch even naar buiten. Sjekkie gerold, rijstevloei, ’t is niet gezond voor hem, maar wel vertrouwd, en ‘lekker’. Echt zoals het hoort bij iemand die zestig is en ook de minder goede dingen van het verleden gewoon meeneemt de toekomst in.

We staan voor hotel Blue, aan de Oranjesingel in Nijmegen. Hier is de geschiedenis overheen gegaan. Ooit een statige buurt, met ondernemers en hoogleraren; toen de jaren zeventig tot negentig, vrijheid die niet zonder verloedering gi …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?