Op U2’s Songs of Experience is de onschuld ver te zoeken

Gitarist The Edge spreekt bij de uitreiking van de MTV Awards, afgelopen maand in Londen, het publiek toe. Verder (v.l.n.r.): bassist Adam Clayton, zanger Bono en drummer Larry Mullen jr. Muziek
Gitarist The Edge spreekt bij de uitreiking van de MTV Awards, afgelopen maand in Londen, het publiek toe. Verder (v.l.n.r.): bassist Adam Clayton, zanger Bono en drummer Larry Mullen jr.
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

U2’s nieuwe album Songs of ­Experience, dat vandaag uitkomt, borduurt in een rustiger tempo voort op het in 2014 verschenen Songs of Innocence.

Zijn de eerste twee songs op het nieuwe album van U2 een statement, dan komt het wel goed met het veertiende studioalbum van de Ierse rockband. De nummers staan namelijk als een huis, inhoudelijk en muzikaal.

Songs of Experience verschijnt vandaag wereldwijd. Het kent bij de aftrap een typische U2-primeur: de christelijke rockiconen beginnen met een geladen ballad. In het verleden knalde de band steevast los met tot klassiekers uitgegroeide rocksongs als ‘Vertigo’, ‘Beautiful Day’ of ‘Where The Streets Have No Name’. De ballad ‘Love Is All We Have Left …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?