Vlaams paardenvlees

Midden in de paardenvleesaffaire van begin dit jaar had Wouter Klootwijkmet zijn programma De Wilde Keuken een uitzending over het onderwerp. |beeld screenshot Media
Midden in de paardenvleesaffaire van begin dit jaar had Wouter Klootwijkmet zijn programma De Wilde Keuken een uitzending over het onderwerp. |beeld screenshot

Begin dit jaar stond in het teken van de paardenvleesaffaire. Paardenvlees was stiekem vermengd met andere vleessoorten en in de handel gebracht als honderd procent rundergehakt. Er volgden terugroepacties, er volgden onderzoeken, er volgden arrestaties.

Sindsdien blijft de herkomst van ons vlees de media bezighouden. De rubriek Zembla dook begin september in het vleesverwerkingsbedrijf Vion. Volgens de rubriek vermengde het bedrijf gewoon vlees met vlees met een beter-leven-keurmerk. Er kwam daar ook een onderzoek door oud-minister Hans Alders. Afgelopen week concludeerde hij dat er van vermenging geen sprake kan zijn. Midden in de paardenvleesaffaire van begin dit jaar had Wouter Klootwijk met zijn programma De Wilde Keuken een uitzending over het onderwerp. En vanavond volgt daarvan een herhaling. In zijn typische stijl, korte zinnen …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?