Viral: Ondragelijke spanning voor het Songfestival

Media
beeld Twitter

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: de halve finales voor het Eurovision Songfestival.

Het Eurovision Songfestival maakt heel wat los. Het Nederlandse relletje is al geweest nu Waylon, de Nederlandse inzending voor het extravagante muziekfestival, niet meer met journalisten van de Telegraaf en het Algemeen Dagblad wil praten. En zo heeft vervolgens ook iedereen zijn mening. Het satirische ‘De Speld’ noemt Waylon kansloos en een ontzettende treurwilg. Wat daar nu helemaal van waar is, dat valt te bezien. Iedereen heeft zo zijn mening over het festival, de liedjes en natuurlijk ook de bijzondere outfits.

Waar het Songfestival het moment is om naast de televisie ook Twitter in te schakelen voor een hilarische stroom aan commentaren op alles dat los en vast zit bij het muziekfeest, daar is het voor anderen een zeer serieuze aangelegenheid. @ColmFlynn1 deelt een filmpje van een man die zit te kijken naar de eerste halve finale van de wedstrijd. Het filmpje, met de fan van de Ierse inzending in de hoofdrol, gaat viral met tienduizenden views. De man kan gewoon niet stilzitten van de spanning als de punten worden uitgedeeld. De krachttermen vliegen door de lucht. Hij kan het niet meer aan, als Ierland maar niet wordt genoemd. Hij zucht en steunt, staat op, pakt zijn telefoon, kijkt er even op en legt deze weer weg, gaat weer zitten, legt zijn beide handen gespannen op zijn hoofd en soms vraag je je af die man het wel gaat overleven. ‘Dit is een grap’. Dat de televisie deze avond heeft overleefd mag een wonder zijn. Als hij uiteindelijk doorheeft dat Ierland misschien toch nog meedoet, wordt hij uit zijn lijden verlost. Ierland is door en de man sprint bijna een gat in de lucht en stuitert vervolgens door de kamer terwijl hij ‘Yes, yes, yes!’ roept. Hij gilt en begeleidt zijn blijdschap met een applaus. ‘We zitten in de finale!’ En hij gaat maar weer zitten met beide handen vol verbazing en opluchting voor de mond. Er wordt hard gelachen op de achtergrond, want het is werkelijk aandoenlijk om deze man zo gespannen te zien bij het wachten en uiteindelijk zo opgelucht nu de uitslag bekend is. Je mag volgens mij blij zijn dat hij geen rolberoerte heeft gekregen van de spanning.

Nee, dat Songfestival, ik weet nog niet helemaal zeker of het wel gezond is. Vanavond eerst Waylon maar eens in actie zien komen in de hoop dat hij voldoende punten krijgt om door te gaan naar de grote finale. En ik volg Twitter natuurlijk. Leuker commentaar dan daar zal je niet kunnen krijgen.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?