Viral: In een halve minuut leren hoe je een knoflook moet pellen

Media
beeld Valentina Bachkarova
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: knoflook pellen.

De leukste video’s op sociale media zijn van mensen die laten zien hoe een doodnormale handeling veel makkelijker kan. Enkele maanden geleden ging er een video in deze categorie viral waarin iemand een ananas at door de punten van de schil los te trekken. Nu gaat er een soortgelijke video viral. Hierin wordt een knoflook gepeld.

Knoflook is een ingewikkelde groente. De eetbare onderdelen zitten verstopt onder meerdere lagen droge velletjes. Het kost tijd om deze teentjes te bevrijden, waarna de keuken onder de velletjes ligt. Maar er zit nou eenmaal niets anders op. Toch? Blijkbaar wel, want twitteraar Valentina Bachkarova leert Twitter hoe het echt moet.

In een korte video van nog geen halve minuut is te zien hoe Valentina met een mesje de teentjes zo uit de knoflook trekt zonder eerst de velletjes eraf te halen. ‘Ik kook vaak Koreaans en vind dit echt de beste methode om knoflook te pellen’, schrijft ze erbij. Blijkbaar is Valentina al even bezig, want op de achtergrond is een schaal vol knoflookteentjes te zien.

In de reacties zijn mensen geschokt over het vernuft. ‘Ik heb het gevoel alsof mijn leven is veranderd’, schrijft Erika Harlacher. ‘Dit soort uitwisseling van informatie is waarom het internet bestaat’, stelt Axel Lycan. ‘Ik kan niet geloven dat ik zoveel tijd heb verspild’, schrijft Victoria Yeates. ‘Ik ben nog nooit zo enthousiast geweest om te gaan koken.’

Zulke video’s doen je twijfelen aan allerlei dagelijkse handelingen. Zo ging er vorig jaar nog een video viral waarin werd getoond dat het mes van een blikopener eigenlijk horizontaal gehouden moet worden, zodat het blik vanaf de binnenkant wordt opengesneden. Wat doen we nog meer onbewust fout? Is er een betere manier om een sinaasappel te pellen? Om veters te strikken? Om kleren te strijken?

Binnen een enkele dag zijn de beelden al ruim 16 miljoen keer bekeken. Met ruim 120.000 retweets leren steeds meer mensen over deze methode. Menig twitteraar probeert de knoflookmethode nu zelf. Sommigen met goede resultaten, maar anderen stellen dat het helemaal niet werkt. Misschien zijn er toch iets duidelijkere instructies nodig dan een korte video op Twitter.

De beelden maken in ieder geval heel wat los. April DelRario schrijft onder de video: ‘Zoals blijkt uit de hoeveelheid verschillende talen in de reacties, brengt niets mensen samen zoals eten en gemak!’. Twitteraar Joe voegt daaraan toe: ‘Dit is waarom ik nooit van Twitter ga. Je leert hier meer binnen een dag dan in een week op school.’

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?