TV Vooraf: Waarom willen we vlees eten

Media
beeld ntr
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Marijn Frank gaat op zoek naar een manier om haar ‘vleesverlangen’ te temmen. Want waarom wil ze zo graag vlees eten terwijl ze weet hoe het wordt gemaakt?

‘He bah.’ Marijn Frank draait haar gezicht weg en schermt het af met haar handen. Ze heeft tranen in haar ogen staan. ‘Nee, dat hoort erbij’, zegt slager René Pals. Ze staan naast een koe die door zijn hoofd geschoten wordt. ‘Nou is ze bewusteloos’, zegt Pals. De koe wordt omhoog getakeld en nadat er een grote bak onder het beest is gezet, wordt de hals opengesneden. Het bloed gutst eruit. Frank kan haar tranen nu helemaal niet meer bedwingen.

Zelf een koe slachten. Door dat te doen, hoopt Frank ‘in het reine te komen met haar eigen vleesverlang …
Dit is 16% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief