TV Vooraf: Voedsel en het brein

Media
beeld ntr
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Mensen hebben eten en drinken nodig om gezond te blijven en energie op te doen voor hun dagelijkse bezigheden. Toch is voedsel veel meer dan een noodzakelijk kwaad; heel wat gerechten en dranken nuttigen we met smaak.

Die relatie van de mens met zijn voedsel en wetenschappelijke weetjes die daarachter zitten, bracht de Britse BBC in een driedelige serie in beeld. De NTR zendt vandaag het derde deel uit van deze serie onder de titel Wetenschap om op te vreten.

De documentairemakers reisden de hele wereld over om prachtig en smakelijk in beeld te brengen hoe onder meer rijst wordt verbouwd, brood wordt gebakken, cacao uit de cacaoboon wordt gewonnen en gisting alcoholische dranken oplevert. Voedingsstoffen waar de mens niet zonder kan, kwamen in de eerste aflevering voor het voetlicht. Het rijtje zal velen …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?