TV Vooraf: Kroepoek, typisch Nederlands

Media
beeld kro-ncrv
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Waarom is de kroepoek die we eten, altijd langwerpig? En waar komt het vandaan? Keuringsdienst van Waarde zocht het uit.
Plastic zakken met langwerpige stukken kroepoek: ze ontbreken zelden bij een ouderwets avondje Chinees eten. Veel mensen zullen kunnen vertellen dat de specialiteit van garnalen is gemaakt. Maar verder? Dat wilde Keuringsdienst van Waarde ook weten. Dit programma doet zoals ze het zelf zeggen aan ‘huishoudjournalistiek’. Dat wil zeggen: er worden allerlei producten onderzocht waarvan we het normaal vinden om te gebruiken of te eten. Eerder werden al afleveringen uitgezonden over vlees en zuivel. Vanavond gaat het dus over kroepoek. En dat levert een interessante zoektocht op. Want als de prese …
Dit is 17% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief