TV Vooraf: Harinck reist Kuyper weer na

<p><span>Harinck – met zijn onafscheidelijke hoed – trok vorig jaar, samen met documentairemakers Hans Hermans en Martin Maat, net als Kuyper om de Oude Wereldzee.</span></p> Media

Harinck – met zijn onafscheidelijke hoed – trok vorig jaar, samen met documentairemakers Hans Hermans en Martin Maat, net als Kuyper om de Oude Wereldzee.

| beeld eo
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Opnieuw reist VU-historicus George Harinck Abraham Kuyper achterna. De voorman van het gereformeerde volksdeel trok in 1898 naar de Verenigde Staten om er zijn Stone-lezingen te houden en aan de universiteit van Princeton een eredoctoraat in ontvangst te nemen.

Harinck (foto) – met zijn onafscheidelijke hoed – trok vorig jaar, samen met documentairemakers Hans Hermans en Martin Maat, net als Kuyper om de Oude Wereldzee. Het leverde een mooie tv-serie op, die naar meer smaakte. Dat meer is er gekomen.

Het eerste deel, van deze serie van vier, gaat wat minder over Kuyper en wat meer over het land dat zich voorbereidt op de presidentverkiezingen. Wel zijn de citaten die acteur Helmert Woudenberg in de rol van Kuyper voordraagt, raak gekozen en actueel.

In deze aflevering komt Arnie Arnesen aan het woord. Zij is politiek analiste en geeft haar visie te …
Dit is 18% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?