Speuren naar sporen

De Keuringsdienst van Waarde zet soms letterlijk zijn tanden in ons voedsel. Op zoek naar antwoorden op de meest merkwaardige vragen. Vanavond gaat het over het zinnetje: ‘kan sporen bevatten van..’

Op elke salade, sausje in een pakje of kant-en-klaarmaaltijd is het wel te vinden, een klein zinnetje: ‘dit product kan sporen bevatten van noten, pinda’s, vis of schaaldieren’. Wat betekent dat? Met die kijkersvraag in de hand gaan de presentatoren van ‘De Keuringsdienst’ op pad. Dat levert een leuke reis op. Vooral omdat het zinnetje voor de nodige verwarring zorgt. Een allergoloog, dr. Andre Knulst, bekijkt een bak komkommersalade en op de vraag ‘wat betekent dat’ moet hij het antwoord schuldig blijven. ‘Ik denk dat niemand dat weet. Het kan erin zitten. Het kan er ook niet in zitten …
Dit is 20% van het artikel.

Wil je verder lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?