npo 2 ▶ max, 19.25-19.55 uur Gort à la carte Dagelijks consumeren 65 miljoen Fransen een croissant bij het ontbijt en ook elders ter wereld genieten miljoenen mensen van dit Franse broodje. Wat is nou het geheim achter een goede croissant? Het begint

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

npo 2 ▶ max, 19.25-19.55 uur

Gort à la carte

Dagelijks consumeren 65 miljoen Fransen een croissant bij het ontbijt en ook elders ter wereld genieten miljoenen mensen van dit Franse broodje. Wat is nou het geheim achter een goede croissant? Het begint al bij het meel, dus bezoekt Ilja een watermolen waar de granen gemalen worden. Ook zoekt hij meesterbakker Cristophe Cressan op. Hier leert Ilja hoe de 25 laagjes van een croissant gecreëerd worden.

Dit is 100% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?