Lekkerder bestaat niet

|beeld GPD / ntr Media
|beeld GPD / ntr

Wouter Klootwijk begint vanavond aan een nieuwe serie van De Wilde Keuken. Met ouderwets eten. Een Groningse garnalenvisser is de smaak van een in de buitenlucht gedroogd scharretje nog niet vergeten.

De haven van Lauwersoog is niet alleen het vertrekpunt van de veerboot naar Schiermonnikoog, maar ook de thuishaven van de Groningse visser Henk. Met zijn ZK 37 vist hij op garnalen. Maar er is altijd bijvangst. Mooie scharren gaan bij hem niet over boord, maar worden gedroogd. Hij laat zien hoe dat gaat. Eerst worden de vissen een halfuur gepekeld. In water zo zout, dat een rauwe aardappel erin blijft drijven. Daarna worden ze aan een spies geprikt en een paar dagen te drogen gehangen. Gewoon buiten aan de mast van zijn schip. Bij mooi zonnig weer is vier dagen genoeg, anders komt er …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?