Land van kunst en hammen

|beeld screenshot Media
|beeld screenshot

La Dotta, la Grassa en la Rossa, dat zijn de bijnamen van de Noord-Italiaanse stad Bologna. De geleerde, de dikke en de rode. Hoe komt de stad aan die namen?

Twee mannen, de Engelse kunstkenner Andrew Graham-Dixon en de Italiaanse chef-kok Giorgio Locatelli reizen samen door de Emiglia Romagna. Dat ligt in het noordoosten van het land, een deel van de Povlakte met steden als Ferrara, Modena en Parma. Een land van wetenschap, cultuur, lekker eten en drinken en politiek. In het begin van deze documentaire op de Vlaamse zender Één lijkt Locatelli een stereotype Italiaan: vlug, vrolijk, druk pratend met veel armgebaren. Vooral als hij het over eten heeft. Nou, daar weten ze wel raad mee in Bologna. Natuurlijk moet er pasta bolognese worden geget …
Dit is 19% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?