Groot Nieuws Radio neemt Seven FM over

Media
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Groot Nieuws Radio (GNR) neemt de christelijke internetzender voor jongeren Seven FM over. Hoewel Seven FM wordt gerund door vrijwilligers, is de zender in financiële problemen gekomen doordat er te weinig geld is voor onder meer investeringen in apparatuur.

Veenendaal-Rotterdam

Omdat het jongerennetwerk BEAM van de EO eind november ook gaat stoppen met internetradio, was dit voor GNR reden Seven FM over te nemen. ‘We wilden het niet laten gebeuren dat christelijke jongerenradio uit Nederland zou verdwijnen’, motiveert hoofdredacteur Wilfred Hardeman van GNR deze stap.

Pieter Kok, een van de oprichters van Seven FM is blij met de overname. ‘Het is belangrijk dat er een radiostation blijft bestaan waar jongeren kennis kunnen blijven maken met nieuwe christelijke muziek die bij hen past.’ Seven FM heeft veel geld nodig voor de apparatuur, de uitzendingen en het betalen van rechten over gedraaide muziek. De zender had te weinig donateurs en sponsors om de uitgaven daarvoor te bekostigen. Ook GNR heeft het financieel niet gemakkelijk, maar door een grote actie onder luisteraars en bedrijven is deze zender momenteel uit de brand. Koos Timmer, interim-directeur van Groot Nieuws Radio stelt daarom dat Seven FM is overgenomen ‘op een manier die Groot Nieuws Radio financieel kan dragen’.

GNR neemt Seven FM over voor een symbolisch bedrag. De zender wordt ook in de toekomst gedragen door een team van vrijwilligers. GNR ondersteunt hen op het gebied van beleid, administratie, audiovormgeving en muzieksamenstelling.

Vanaf vrijdag 27 november is de audiovormgeving van Seven FM compleet vernieuwd. ‘Live the music’ is daarbij de nieuwe slogan geworden. Begin volgend jaar komt er een nieuwe website. <

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?