Eten en geweten

Media
Voedsel is de intiemste vorm van omgaan met de natuur, want we eten letterlijk natuur. Dat je slordig met voedsel omgaat, gaat geheel in tegen het idee dat je verantwoordelijk op deze aarde moet staan. Eten is weten, maar ook geweten. Aan al het voedsel zitten morele dimensies.
Aan het woord is landbouw- en voedseldeskundige Louise Fresco, hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Zij presenteert de zesdelige tv-serie Frescos Paradijs, waarvan Human morgenavond de eerste aflevering uitzendt. Fresco reist in de serie de hele wereld over, op zoek naar plaatsen waar hard werd of wordt gewerkt om de groeiende wereldbevolking van voldoende goed voedsel te kunnen voorzien. Morgenavond zien we haar in de sneeuw van Spitsbergen, niet zonder reden het meest waardevolle erfgoed van de mensheid genoemd. Want in de kou liggen van bijna alle voedselgewassen de kopie …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?