Luister naar

Scheidsrechters hebben lol in ander werk

Recensie
Wat was deze week boeiend, interessant, verstrooiend of anderszins de moeite waard op radio, televisie en internet?
Roeland van Mourik Roeland van Mourik • redacteur
zaterdag 18 april 2020 om 03:00
De scheidsrechters Bas Nijhuis, Björn
Kuipers en Kevin Blom waren te gast bij het praatprogramma Op1 om te vertellen over hoe zij de voetballoze
periode doorkomen.
De scheidsrechters Bas Nijhuis, Björn Kuipers en Kevin Blom waren te gast bij het praatprogramma Op1 om te vertellen over hoe zij de voetballoze periode doorkomen. beeld nd

De voetbalcompetities in Europa zijn voorlopig stilgelegd. Hoe komen scheidsrechters deze voetballoze
periode door? Bij het praatprogramma Op1 waren dinsdagavond Björn
Kuipers, Kevin Blom en Bas Nijhuis te gast om daarover te vertellen. Scheidsrechters zijn nuchtere, ongecompliceerde mensen, blijkt als
je ze met z'n drieën om de talkshowtafel ziet zitten. Tijdens de talkshow worden fragmenten van de hoogtepunten van de drie scheidsrechters getoond. De drie kijken er met zichtbaar plezier naar. Nijhuis zegt de spanning van het fluiten van voetbalwedstrijden wel te missen, maar intussen heeft hij veel plezier in het runnen van zijn landgoed in Enschede. Hij verkoopt aan de kant van de weg zelfs eieren onder het motto: 'Help deze scheids de zomer door'. 'Dat levert toch zes euro per dag op', zegt hij glimlachend. Kuipers heeft op dit moment tijd om een supermarkt - een familiebedrijf - te runnen en Blom is kebab-koerier (voor het goede doel) geworden. 'Bij een voetbalwedstrijd heb ik na drie kwartier pauze, maar nu moet ik aan een stuk door', geeft hij in een filmpje over zijn koerierswerk aan. Ook hij heeft zichtbaar lol in zijn nieuwe werk. Het lijkt erop dat het nieuwe normaal voor deze scheidsrechters verre toekomst mag blijven.


Bij Zondag met Lubach blikt presentator Arjen Lubach alvast vooruit op die toekomst. Lubach is daar op een prettige manier maatschappij-kritisch over. Met name de corona-apps die het kabinet wil invoeren moeten het in het satirische programma ontgelden. Lubach heeft veel kritische vragen bij deze apps, die in de gaten moeten houden of mensen in aanraking met coronapatiënten zijn geweest. 'Uit een AD-polletje blijkt dat meer dan 60 procent positief tegenover zo'n app staat, terwijl zo'n poll op basis van te weinig feiten wordt gemaakt. Het kabinet zegt alleen nog maar na te denken over invoering van de app.' Oftewel: we weten nog niks, aldus de gevatte presentator.
In het VPRO-programma is verder een sketch over het tijdperk na corona te zien. En het wordt afgesloten met een videoclip in samenwerking met artiest MEROL - en eerlijk is eerlijk, die clip kan als aanstootgevend ervaren worden.

npo.nl

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Pieter Derks tijdens zijn voorstelling 'Zo goed als nieuw'.

Pieter Derks doet dit jaar de oudejaarsconference op NPO 1. 'Altijd een droom geweest'

Het is de eerste keer dat Derks op televisie een oudejaarsconference verzorgt. De 39-jarige komiek schreef één keer eerder een conference. Dat was in 2013 voor NPO Radio 1.

Het mediapark in Hilversum. In het plan van aanpak erkent de NPO dat de omroepwereld niet voor iedereen een veilige werkplek is geweest.

NPO gaat slachtoffers grensoverschrijdend gedrag nazorg bieden met psychologen en coaches

De NPO reageert met het plan van aanpak op het in februari verschenen onderzoeksrapport van de commissie-Van Rijn. Zo krijgen slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag nazorg.

Hilbrand Rozema.

ND-journalist Hilbrand Rozema genomineerd voor journalistieke prijs De Tegel. 'Ben er beduusd van'

Journalist Hilbrand Rozema van het Nederlands Dagblad is genomineerd voor De Tegel, de belangrijkste Nederlandse prijs voor journalistiek.

De Britse prinses Catherine heeft een foto van haar en haar kinderen gemanipuleerd. 'Het grote gevaar van nepbeelden is dat mensen straks niets meer geloven.'

Waarom Kate Middleton sjoemelt met haar familiefoto en hoe je dit kunt ontmaskeren

Hoe gelukkig is de Britse prinses Catherine met haar kinderen? Heel gelukkig, toont een recente foto. Maar de prinses heeft gesjoemeld met Photoshop en is daarin niet de enige. Vijf tips om dit gerommel te ontmaskeren.

David Cohen moet kiezen wie van deze mensen hij redt en wie niet

Van kwaad tot veel erger: nieuwe serie over de duivelse dilemma's van De Joodse Raad

Hoelang kun je samenwerken met het kwaad 'om erger te voorkomen'? Pierre Bokma speelt David Cohen in de nieuwe historische dramaserie van de EO: De Joodse Raad. Bokma: 'Cohen koos om Satan in de ogen te kijken.'

Theo Maassen in juli 2023 aan de tafel van het VPRO-interviewprogramma Zomergasten.

Samenwerking Theo Maassen en VPRO stopt na berichten over privéleven presentator

Theo Maassen stopt als presentator van het VPRO-interviewprogramma Zomergasten. Dit naar aanleiding van de ophef die is ontstaan na een publicatie over Maassens privéleven in het weekblad Privé.