Luister naar

Viral: Meester Garrett Talcott neemt zijn klas mee op een digitale excursie

Achtergrond
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: ondanks corona gaat meester Talcott nog op excursie met zijn klas.
Jasper den Boon Jasper den Boon
maandag 29 maart 2021 om 03:00 aangepast 08:58
x
x beeld instagram / @vivid.michael.

Een excursie, wat was dat ook alweer? Voor de meeste schoolklassen zal het laatste uitstapje meer dan een jaar geleden zijn. Naar school gaan is tegenwoordig al heel wat. Kleutermeester Garrett Talcott (@vivid.michael op Instagram) uit Amerika legt zich hier niet bij neer en vindt toch een manier om op excursie te gaan met zijn klas.

Gewapend met een laptop en een mondkapje op loopt Talcott door de dierentuin, laat hij zien op Instagram en TikTok. Ondertussen heeft hij een videobelverbinding met zijn leerlingen. ‘Waarom zouden we niet naar de dierentuin gaan. Jullie kunnen op deze manier mee, dus let’s go’, motiveert hij zijn leerlingen. ‘Zo kunnen we alle dieren zien’, reageert iemand enthousiast.

Zodra hij bij een verblijf is, draait hij de camera van zijn laptop zo dat de kinderen goed kunnen meekijken, en vraagt Talcott de leerlingen welk dier in beeld is. En het werkt: bij het neushoornverblijf roept een kind al snel dat hij een neushoorn ziet. ‘Heel goed’, reageert Talcott enthousiast. ‘Kijk! Hij rent weg.’

Op deze manier gaat meester Talcott langs de verschillende verblijven, telkens met een glimlach onder zijn mondkapje. Ondertussen probeert hij de leerlingen ook nog wat te leren. ‘Waar komen deze pinguïns vandaan’, vraagt hij als hij bij het verblijf staat. De kinderen denken van de Noordpool, en Talcott zegt dat dat klopt. Een medewerker van het pinguïnverblijf hoort het en interrumpeert de meester. ‘Je bent er niet ver vandaan, maar ze komen uit Chili en Peru’, lacht ze. ‘Alle pinguïns hier zijn van onder de evenaar.’ Talcott wijst omhoog: ‘De Noordpool is helemaal bovenaan de aardbol, maar deze pinguïns komen dus van de onderkant’, zegt hij terwijl hij omlaag wijst.

Talcott krijgt via TikTok complimenten voor zijn reactie op de correctie. ‘Wat een goede manier om te laten zien hoe je ermee om moet gaan als je wordt verbeterd’, vindt iemand. Het idee van een digitale excursie kan eveneens op waardering rekenen. ‘Leraar van het jaar, zo creatief’, schrijft iemand. ‘Je bent een geweldige leraar, out-of-the-box denken is belangrijk. Ze mogen blij zijn met je.’

Talcott vindt de excursies belangrijk voor zijn leerlingen. ‘Nu ze niet kunnen spelen met vrienden of andere activiteiten hebben, is dit het hoogtepunt van hun dag', zegt hij tegen Komonews. Het tripje naar de dierentuin is niet het enige wat Talcott de klas voorschotelt. Zo is hij al virtueel met ze in de achtbaan geweest, op een feestje, en wil hij nog naar een hoge toren.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Pieter Derks tijdens zijn voorstelling 'Zo goed als nieuw'.

Pieter Derks doet dit jaar de oudejaarsconference op NPO 1. 'Altijd een droom geweest'

Het is de eerste keer dat Derks op televisie een oudejaarsconference verzorgt. De 39-jarige komiek schreef één keer eerder een conference. Dat was in 2013 voor NPO Radio 1.

Het mediapark in Hilversum. In het plan van aanpak erkent de NPO dat de omroepwereld niet voor iedereen een veilige werkplek is geweest.

NPO gaat slachtoffers grensoverschrijdend gedrag nazorg bieden met psychologen en coaches

De NPO reageert met het plan van aanpak op het in februari verschenen onderzoeksrapport van de commissie-Van Rijn. Zo krijgen slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag nazorg.

Hilbrand Rozema.

ND-journalist Hilbrand Rozema genomineerd voor journalistieke prijs De Tegel. 'Ben er beduusd van'

Journalist Hilbrand Rozema van het Nederlands Dagblad is genomineerd voor De Tegel, de belangrijkste Nederlandse prijs voor journalistiek.

De Britse prinses Catherine heeft een foto van haar en haar kinderen gemanipuleerd. 'Het grote gevaar van nepbeelden is dat mensen straks niets meer geloven.'

Waarom Kate Middleton sjoemelt met haar familiefoto en hoe je dit kunt ontmaskeren

Hoe gelukkig is de Britse prinses Catherine met haar kinderen? Heel gelukkig, toont een recente foto. Maar de prinses heeft gesjoemeld met Photoshop en is daarin niet de enige. Vijf tips om dit gerommel te ontmaskeren.

David Cohen moet kiezen wie van deze mensen hij redt en wie niet

Van kwaad tot veel erger: nieuwe serie over de duivelse dilemma's van De Joodse Raad

Hoelang kun je samenwerken met het kwaad 'om erger te voorkomen'? Pierre Bokma speelt David Cohen in de nieuwe historische dramaserie van de EO: De Joodse Raad. Bokma: 'Cohen koos om Satan in de ogen te kijken.'

Theo Maassen in juli 2023 aan de tafel van het VPRO-interviewprogramma Zomergasten.

Samenwerking Theo Maassen en VPRO stopt na berichten over privéleven presentator

Theo Maassen stopt als presentator van het VPRO-interviewprogramma Zomergasten. Dit naar aanleiding van de ophef die is ontstaan na een publicatie over Maassens privéleven in het weekblad Privé.