Zeven vragen: Het voedsel van de toekomst

Leven
beeld Stef Arends
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Chloé Rutzerveld werkt aan het eten van de toekomst. Het liefst zo gezond en biologisch mogelijk. Onlangs maakte ze stroopwafels van groente. Ook denkt ze na over de mogelijkheden om gezond voedsel te maken met een 3D-printer. Vandaag geeft ze een lezing over haar werk bij de tentoonstelling Eten bij de kunstenaar in De Mesdag Collectie in Den Haag.

1 U bent bezig met het voedsel van de toekomst. Maar wat doet u dan precies?

‘Ik combineer technologie, wetenschap en design om na te denken over nieuwe manieren van voedselproductie en -consumptie. Voedsel gebruik ik als middel om mijn ideeën bespreekbaar te maken. Ik heb bijvoorbeeld eens een experimenteel diner georganiseerd waarbij deelnemers zelf kweekvlees konden maken (in een laboratorium gekweekt vlees uit stamcellen van dieren, MH). Want hoe kunnen consumenten nou goed nadenken over dit soort ideeën voor de toekomst als ze het niet zelf proeven en maken? Ik probeer mensen tijdens zo’ …
Dit is 10% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief