Vergapen aan vijfduizend jaar geschiedenis

Leven
beeld nd en ap
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

In Egypte kan een toerist op verschillende manieren vakantie vieren. Een duik-, zand- en cocktailvakantie aan de Rode Zee is er een van, maar door de aanslag op een Russisch vliegtuig zijn de resorts in kustplaatsen als Sharm-el-Sheikh vrijwel leeg. Een andere mogelijkheid is de culturele vakantie. Egypte heeft een geschiedenis van vijfduizend jaar, de trots van elke Egyptenaar. De oude schatten zijn overweldigend en adembenemend. Egypte heeft monumenten van vele duizenden jaren oud. Neem de tijd om die geschiedenis op je te laten inwerken.

pyramides aan de rand van een miljoenenstad

Jakkerend in een busje over de rondweg van de Egyptische hoofdstad Caïro doemen opeens de pyramides op tussen de flats door. Wie voor het eerst het machtige bouwwerk ziet, knijpt zich haast automatisch even in de arm. Dit zijn ze! Het enige van de zeven antieke wereldwonderen dat nog te aanschouwen is. En zelfs aan te raken.

De drie pyramides van Gizeh liggen verrassend dicht bij de stad. Of beter gezegd, Caïro is uitgebreid tot aan de voet van deze indrukwekkende monumenten. Foto’s suggereren vaak een plek in een woestijn, maar net a …
Dit is 5% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?