van 12 tot 20: Hassan, 20 jaar

Leven
beeld Joost Hoving
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De jeugd van tegenwoordig, wie is dat? Vandaag: Hassan Knobbout uit Alphen aan den Rijn. Hij heeft een bijbaantje in een restaurant, wil het beste uit zichzelf halen en leert, met zijn koksdiploma op zak, verder voor maatschappelijk werker en verzorger.
‘Je hebt geluk nodig, en de juiste mensen op de juiste plaats, om ergens succesvol in te kunnen zijn. Dat zag ik bijvoorbeeld tijdens mijn eerste opleiding, voor kok. Dat diploma had ik nodig om door te kunnen stromen, dus ik ben er echt voor gegaan om de opleiding af te maken, ook toen ik wel doorhad dat ik mezelf niet oud zag worden in de keuken. Het past niet bij wie ik ben om dingen niet te halen, ik wil graag in alles slagen. De eerste anderhalf jaar had ik niet veel geluk. Daarna heb ik mezelf echt overtroffen met de eindopdracht, een viergangendiner. Ik kreeg veel complimenten, maar voo …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?