Uit eten bij een hobbykok

De gasten bij Kirsten aan tafel kennen elkaar niet. Voor sommigen is het dineren in andermans huiskamer een soort experiment. Leven
De gasten bij Kirsten aan tafel kennen elkaar niet. Voor sommigen is het dineren in andermans huiskamer een soort experiment. | beeld Joost Hoving, Jan Pieter Rottier
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dineren in de huiskamer van iemand die je niet kent. Airdnd brengt hobbykoks en eters bij elkaar. Wie het leuk vindt om te koken voor onbekenden, kan een thuisrestaurant beginnen. Bij de website Airdnd meldden zich meer dan vijftienhonderd thuiskoks in krap vier maanden. Zo’n tweeduizend klanten hebben al bij een hobbychef thuis gedineerd. Maar branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland is bang voor oneerlijke concurrentie.

De bel. Het is zaterdagavond zeven uur, en Kirsten van der Kant is gelukkig helemaal klaar met de voorbereidingen. Tegen twaalven vanmiddag is ze begonnen. De karamelsaus voor de gehaktballetjes maakte ze als eerste. Daarna ging ze boodschappen doen, op de markt, in de supermarkt, en om half twee stond ze weer in de keuken.

‘Het is ontspannend hoor’, zegt de thuiskok uit Leiden lachend. De mensen die voor de deur staan, kent Kirsten alleen maar van naam. Een beetje spannend vindt ze het wel. ‘Mensen zullen de boel niet kort en klein komen slaan, maar hoe de avond loopt en of het gezellig wor …
Dit is 5% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief