Speelrecht

Twee vierkanten plexiglazen bakjes. In de ene een crèmekleurige, zachte substantie. In het andere bakje dezelfde koele substantie, maar dan wit. De crèmekleurige smaakt naar hazelnoot, de witte naar kokos. Mmmm... Dit is écht ijs. Niet van Hertog, Mona of Ola. Dit is ijs dat gemaakt is door wereldkampioenen ijsbereiders Edi Granucci en Carlo de Lorenzo. Het is een van de gerechten die de gasten vorige week vrijdag voorgeschoteld kregen op het Gran Gala Italiano della Cucina.
Glimschoenen, zwarte strikjes, zwierige avondjurken. Tientallen mensen waren vorige week vrijdagavond te gast op kasteel De Haar in Haarzuilens. Dresscode: black tie, dus: de heren gekleed in smoking, de dames in avondjurken. Kasteel De Haar was het decor voor het Gran Gala Italiano della Cucina, een galadiner waarin de organisatie, Maestro Events en het tijdschrift De Smaak van Italië, een lans wilde breken voor de authentieke Italiaanse keuken. Chique, chique, chique. Wie de oprijlaan van het kasteel opreed, werd netjes met de valetservice, een Alfa Romeo, naar de entree van het kasteel …
Dit is 8% van het artikel.

Wil je doorlezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?