‘Slow food’ in Slovenië

Tatjana en Mitja Butul hebben een kruidentuin en een restaurant bij de stad Koper. Leven
Tatjana en Mitja Butul hebben een kruidentuin en een restaurant bij de stad Koper.
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

In Slovenië zul je geen massatoerisme aantreffen. Je kunt er prima fietsen, wandelen of proeven van de producten die er worden gemaakt.

Trek gerust enkele uren uit voor een lunch in een van de vele kleine Sloveense restaurantjes waar ze soms ‘live’ olijfolie, kersenlikeur of pompoenzaadchocoladesap maken. Het eten is zoals het land: goed voor je gezondheid.

Massatoerisme en Slovenië zullen elkaar nooit verdragen. Maar het vriendelijke land rondom

de Julische Alpen is bij uitstek geschikt voor scharrelende Nederlanders, met de auto, maar ook met de fiets, te voet of zelfs …
Dit is 8% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief