Schoonmaken op hoge versnelling

Leven
beeld sxc
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Luciferdoosjes in het toilet, lavendelzakjes in je kast tegen de motten. Met de tips uit Het grote poetsboek krijg je zin om aan de slag te gaan in huis. Herkenbaar: enthousiast beginnen aan een poetsbeurt in huis, maar afgeleid worden door de smartphone en vervolgens een halfuur lang zitten whatsappen. Het is een schoonmaakprobleem waar Diet Groothuis ook weleens last van heeft. In een serie grappige columns over schoonmaken geeft ze praktische huishoudtips.

Diet Groothuis is dichter, literatuurwetenschapper en heeft zich ook uitgeroepen tot poetsgoeroe. Voor het dagblad Trouw schreef ze vijf jaar columns over schoonmaken. Die zijn nu gebundeld in Het grote poetsboek.

Voor mensen die nog niet zo bedreven zijn in het schoonhouden van hun huis of die juist verslavingsverschijnselen kennen op dit terrein kan dit boek een nuttig cadeau zijn. Want handige en soms ouderwetse schoonmaaktips weet Groothuis op een vermakelijke manier te brengen. Zo adviseert ze om poetsmuziek op te zetten als je begint, en dan vooral op een hoog volume. ‘Stofzuigen, stri …
Dit is 18% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?