Redacteur in de keuken - Groente-empanada

|beeld Reina Wiskerke Leven
|beeld Reina Wiskerke

Koken is voor veel mensen een dagelijkse bezigheid. Hoe brengen redacteuren van het Nederlands Dagblad het er vanaf in de keuken? In deze rubriek proberen zij nieuwe recepten uit. Of het lekker is? Dat bepalen de mee-eters.

Wie staat er vandaag in de keuken?Reina Wiskerke, bijlagenredacteur.Wat heb je gemaakt?Groente-empanada. Een empanada is een Spaanse hartige taart of pastei van een vulling in deeg, leert het kookboek.Wie heb je uitgenodigd om mee te eten?Ik nam deel aan een informeel familiediner, waaraan iedere deelnemer - onder regie van neef Jelier - een gerecht bijdroeg. Niemand schoof zodoende uitgeput aan tafel.Hoe verliep het kookproces?Het recept schreef (kant-en-klaar) bladerdeeg voor. Ik wilde het helemaal zelf doen. Mijn eigen basiskookboek (Kook ook, 2002) wees uit dat empanada ook met korstde …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?